сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Какво да подарим на най-добрата си приятелка за Коледа: весела изскачаща принцеса

Какво да подарим на най-добрата си приятелка за Коледа: весела изскачаща принцеса

Аз детето | 2015-12-11

Какво да подарим на най-добрата си приятелка за Коледа: весела изскачаща принцеса

Коледа е магия! В очакване на най-хубавия празник е време да помислим за подаръци, с които да изненадаме любимите ни хора или нас самите. Този път ви представяме една оригинална идея, с която да зарадвате най-добрата си приятелка. Особено подходяща е ако тя харесва принцесите, но всъщност всички момичета харесват принцесите, нали? Както вече казахме, за тази Коледа решихме да ви предложим да изненадате всички ваши любими хора с нещо направено от вас. Дори това да е нещо малко, то е подарък от сърце, който носи истинския и неподправен коледен дух и е по-ценен и от най-скъпата купена вещ, защото е сътворен с любов и старание за един от любимите ви хора и той знае, че е специално за него и ще го направи щастлив, а точно и това е истинската магия на Коледа.

Така че, ако приятелката ви харесва принцеси, спокойно можете да и подарите това, ще остане очарована.

Необходими материали:
1 картонена чаша
2 пухкави лулички с еднакъв цвят
платове, каквито ви се намират, от стари дрехи
цветна хартия или картон
лепило

Начин на изработка:

1. Не е толкова трудно, колкото изглежда. Просто внимателно следвайте стъпките.

2. Направете дупка в дъното на чашата за пухкавата луличка, става лесно дори с пръсти.

3. Изрежете кръг от хартията или картона за лицето на принцесата и залепете с цветна хартия или нарисувайте коса, очи, нос, уста, корона и всички други детайли, които смятате, че трябва една принцеса да има.

4. Изрежете рокля от парчето плат, моделът е по ваше желание. Както ви харесва, можете и нея да украсите с детайли, например дантела ако ви се намира. Важното е да е по-дълга, за да прикрие луличката.

5. От хартия или картон, какъвто цвят решите направете конус, немного голям разбира се, премерете да е колкото отвора на чашата. След това внимателно го залепете около ръба на чашата, като не забравяйте, че и там трябва след това да направите дупка за пухкавата луличка. Запомнете конусът трябва да влезе вътре в чашата. Оставете да изсъхне.

6. Промушете луличката през двете дупки. Единият и край трябва да излиза над чашата поне половината.

7. На този край залепете лицето на принцесата, а също и я „облечете“.

8. Навийте другата пухкава луличка около „кръста“ на принцесата и завъртете около гърба й. След това издърпайте двата краища на луличката отстрани, за да направите ръцете.

9. Ако ви е останало още хартия, за да заприлича чашата на истински замък украсете я, направете бойници на върха на чашата, прозорци и каквото още намерите за добре.

10. Оставете всичко да изсъхне за 20 минути и сте готови.

11. Ако сте направили всичко както трябва, дърпайки пухкавата луличка от дъното на чашата, вашата принцеса ще се скрива в замъка и ще се показва.

Успех с направата и запомнете, най-хубавите подаръци са не големите, а тези направени и избрани от сърце!



Коментари
2 коментара

Виктория Дамянова, 9 г.,

Публикувано на 19.12.2015

супер е

Фен на Мади , ,

Публикувано на 27.08.2016

Нямам търпение да я направя! Супееер!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град