сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да си направим сладки хартиени змии

Да си направим сладки хартиени змии

Аз детето | 2016-01-08

Да си направим сладки хартиени змии

Мислите си, че няма как да има сладки змии, е, грешите! Дори и да не сте фенове на змиите, всъщност те имат доста малко фенове, това оригами, което ви предлагаме да си направите много ще ви хареса, много е сладко и не е хич трудно. Лично ние, когато бяхме деца, а понякога и сега, обичаме да си правим тези лесни змийчета, какво говорим, направо бяхме обсебени от тях. Започнехме ли, не можехме да спрем, можехме да направим тонове от тях. След това ги използвахме като украса за парти, подарък за рожден ден, а дори и за игра.

Така че ви съветваме и вие да си направите такава или такива. Знаете ли, наистина след това става чудесна игра с тях.

Ще са ви необходими:

  • два листа цветна хартия
  • ножица
  • лепило
  • шантави очи или пък черен маркер, за да ги нарисувате сами и малко търпение

Нека да направим една сладка змия, да видим дали ще ви хареса:

Срежете две дълги цветни ленти, дебелината можете да е каквато искате, само знайте, че с по-дебели се прави по-лесно. Ще ви издадем и една тайна – най-лесният начин да изрежете такива ленти е като сгънете хартията по средата, след това както е сгъната, я сгъвате отново по средата, и отново. След това я разгънете в първоначална форма и срежете по образувалите се гънки. Ако пък го оставите сгънат на две направо ще имате две ленти, но лично ние смятаме, че с два различни цвята става по-готино. След като сте нарязали лентите, можете да направите малки или големи змии, за малки змии просто използвайте две от тях, а за големи ги залепете в края една за друга и ще получите супер дълги ивици. Ако сте направили дълги, то ги оставете за 5 минути да изсъхнат.

След това взимате двете дълги и ги залепвате в края под ъгъл от 90 градуса, както е на снимката. Прегънете долната лента над горната, така че да се получи квадратче върху долната, като запазите ъгъла, след това прегънете пак тази лента, която е излязла отгоре и пак и пак, като винаги запазвате ъгъла, прилича на сплитане на плитка. Така направете до края, само запомнете, че при последното прегъване трябва да намажете с лепило лентата и след това да залепите последното прегъване отгоре. След това просто разгънете и готово, имате тялото на змията . Не е ли красиво? Сега остава само да оформите и лице. От хартия изрежете кръг и го залепете за някой край от тялото. След това нарисувайте или залепете готови очи, две кръгчета за нос. Изрежете и език от хартия, залепете и него и сте готови. Красота и ефектност в едно.

Вижте още:
Състезателни колички от хартия
Как да си направим цвете от хартия?
Украса с рибки от хартия



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град