афиш

Начало | афиш | С изящни марионетки, магична сценография и оригинален режисьорски прочит ви очаква „Снежанка“ в Столичен куклен театър

С изящни марионетки, магична сценография и оригинален режисьорски прочит ви очаква „Снежанка“ в Столичен куклен театър

Аз детето | 2024-04-03

С изящни марионетки, магична сценография и оригинален режисьорски прочит ви очаква „Снежанка“ в Столичен куклен театър

На 5 април 2024 г. от 19:00 ч. в салон „Гурко“ №14, ще се състои премиерата на най-новото заглавие в репертоара на Столичен куклен театър – „Снежанка и седемте джуджета“ по мотиви на Братя Грим.

Класическата приказка, публикувана за първи път от Братя Грим през далечната 1812 г., е покорила сърцата на десетки поколения и преобърнала представите за истинската красота, която е много повече от снежнобяла кожа, черна коса и алени устни. Истинската красота, която е отвъд физическите качества и озаряваща с дълбока душевност и доброта. Качества, убягващи все повече на съвременното ни общество.

Изящните кукли марионетки, ювелирната сценография и цялостната визия на спектакъла, с финес и естетика подсилват посланията на приказката за изконните човешки ценности, за доброто и злото, за приятелството и обичта.

Драматизацията и режисурата на постановката са дело на майстора на кукления театър с марионетки, един от доайените в куклената режисура – Славчо Маленов. Приказните кукли и декори са на сценографите Силва Бъчварова и Васил Рокоманов, а музиката, перфектно допълваща магичната постановка, е дело на композитора Владимир Джамбазов.

Талантливите актьори Александра Божилова, Ивет Лазарова-Торосян, Николай Бакърджиев и Христо Димитров с изключително майсторство одухотворяват персонажите и придават истински живот на куклите.

Премиерните дати на „Снежанка и седемте джуджета“ са:

  • 5 април – 19:00 ч.
  • 6 април – 11:00 и 17:00 ч.
  • 7 април – 11:00 ч.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град