афиш

Начало | афиш | Театър „София“ започва новата година с приказната история на Пинокио

Театър „София“ започва новата година с приказната история на Пинокио

Аз детето | 2024-01-10

Театър „София“ започва новата година с приказната история на Пинокио

Театър „София“ представя премиерния спектакъл за деца – „Чудните приключения на Пинокио“. Постановката ще се играе на сцената на театър „Сълза и смях“ на 13, 14, 21 и 27 януари от 11 часа.

Талантливият кукломайстор Джепето е човек на изкуството! С обич и майсторлък, той сътворява своя мечтан син от едно странно, игриво дърво. Нарича го Пинокио, а той се оказва творба с характер. Истинска „дървена глава“ – вироглав, немирен, любопитен и толкова наивен, че не различава доброто от лошото.

Децата трябва да ходят на училище, но Пинокио не ще и не ще… Избягва и поема по трудния си път на скитащо дървено човече, сблъсквайки се с какви ли не неприятности. Пинокио копнее да е истинско момче и в преживелиците си открива какво е да си жив. Проумява каква сила е обичта. Докосва се до вълшебствата на добротата. Неговата закрилница – Феята със сините коси, му показва и някои неприятни и срамни черти на характера – например лъжата. Един верен говорещ щурец го съпровожда и съветва в опасните моменти, а те не са малко.

„Чудните приключения на Пинокио“ са вълнуваща приказка за „вчовечаването“, която италианският писател Карло Колоди е разказал преди повече от 140 години.

Дали стана истинско момче немирникът Пинокио? Да съпреживеем приключенията му – в театъра!

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град