интересно

Начало | интересно | Риби от Антарктида ще плуват в леден аквариум в Пловдив

Риби от Антарктида ще плуват в леден аквариум в Пловдив

Аз детето | 2023-08-31

Риби от Антарктида ще плуват в леден аквариум в Пловдив

Най-посещаваният музей в Пловдив – природонаучният, обогатява експозицията си с нова уникална придобивка. Леденият аквариум в Природонаучния музей ще посреща посетители от септември. Вече са договорени първите обитатели, които посетителите ще могат да видят. Припомняме ви, че 31-вата експедиция начело с проф. Христо Пимпирев до нашата база на остров Ливингстън, Антарктида, имаше задача чрез специално оборудване да бъдат докарани интересни екземпляри – риби и безгръбначни. За съжаление всички уловени морски обитатели, сред които и ледена риба, не оцеляха в трудното пътуване на експедицията ни до България.

„С помощта на голяма търговска верига ще получим раци и омари от Финландия. Директорът на веригата магазини за продажби на едро реагира много позитивно и обеща помощ. Водим разговори и с аквариум в Норвегия, от който да бъдат доставени по-екзотични екземпляри“, разказа директорът Огнян Тодоров. Той допълни, че има вероятност акваристът от Природонаучния музей да се присъедини към експедицията до ледения континент догодина, за да изпълни успешно мисията за доставка на уловени там екземпляри.

Един от най-атрактивните екземпляри, които от музея се надяваха да покажат на посетителите, бе ледената риба, която няма хемоглобин и е прозрачна. Новата атракция обаче се отлага за следващата година.

Вижте още:

    https://az-deteto.bg/podvoden-svyat-nay-krasivite-akvariumi-v-sveta/15494/view.html Подводен свят: най-красивите аквариуми в света https://az-deteto.bg/nay-golemiyat-3D-solenovoden-akvarium-v-balgariya-otchakva-malkite-posetiteli-v-prirodonautchniya-muzey-v-plovdiv/22285/view.html Най-големият 3D соленоводен аквариум в България очаква малките посетители в Природонаучния музей в Пловдив https://www.az-deteto.bg/koi-sa-nay-podhodyashtite-akvariumni-ribki-za-natchinaeshti/12687/view.html Кои са най-подходящите аквариумни рибки за начинаещи https://www.az-deteto.bg/akvariumnite-rasteniya-zashto-sa-tolkova-neobhodimi/13294/view.html Аквариумните растения – защо са толкова необходими?


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град