фокуси

Начало | фокуси | Ластичето да подскочи остави и чудничка магийка сътвори

Ластичето да подскочи остави и чудничка магийка сътвори

Аз детето | 2018-08-10

Ластичето да подскочи остави и чудничка магийка сътвори

Готови ли сте ей сега да направите една съвсем лесна магийка, фокусче, което е несъмнено много интересно и би впечатлило всеки, но за вас ще е просто и лесно като детска игра! Тогава продължавайте да четете все така внимателно! Първо обаче нека повторим нещо, което казваме почти всеки път – за да направиш истински готин фокус не ти трябва някакъв специален реквизит или пък много умения. Да, наистина, някои впечатляващи фокуси като ходенето по вода например могат да направят само специалисти с много опит, но пък други като този са си все така интересни, но и лесни. Точно като за вас – начинаещи и по-напреднали фокусници. В случая за този интересен трик ще ви трябват просто едно гумено ластиче и вашите сръчни ръце. Това е всичко! Можете ли да си представите? Което пък означава, че можете да правите този фокус всеки път, когато искате, дори и за да впечатлите момичето или момчето, което харесвате. Защо пък не? Всеки проявява интерес към фокусите!

Как точно да го направите ли? Просто прочетете стъпките, застанете пред огледалото и ги направете! Този път няма да ви казваме съвсем какъв е ефектът, ще видите сами!

1. Поставете ръката си на твърда повърхност – например маса и с дланта надолу и леко разперете и отпуснете пръстите. След това леко увийте ластика около малкия и безимения пръст. Нека ластикът е увит около основата, а не на върха. След това вдигнете ръката си така, че външната част да е насочена към публиката (или огледалото).

2. С другата ръка опънете гумения ластик и вкарайте върховете на малкия, безименния и средния пръст в ластика. Пръстите на тази ръка, на която е и досега. Другата просто помага. Разбира се публиката не трябва да вижда това. Цялото нещо трябва да става на дланта, която е обърната към вас.

3. Поставете пръстите си в ластика така че да са облегнати на дланта на другата ръка. Забележете как всичките ви пръсти са обгърнати от ластика и как той се държи само на върха им.

4. В този момент трябва да можете просто да изправите всичките си пръсти, за да накарате гуменият ластик да „скочи“. Ако това не се случи, прочетете пак внимателно стъпките и опитайте отново, защото това именно е фокусът.

Може и да ви се струва, че звучи съвсем не обикновено и съвсем не като фокус, но това е така, защото знаете как става. За хората отстрани, които само наблюдават това ще си е истински вълшебен трик. Ако прибавите и някое заклинание точно преди ластикът да скочи сте съвсем готови!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град