интересно

Начало | интересно | Пътувайте с кораб още сега, благодарение на невероятното видео на един смел фотограф

Пътувайте с кораб още сега, благодарение на невероятното видео на един смел фотограф

Аз детето | 2017-09-26

Пътувайте с кораб още сега, благодарение на невероятното видео на един смел фотограф

Някога мечтал ли си за живот в морето? Да бъдеш пират или пък просто капитан, дори и на риболовен или товарен кораб? Мнозина от нас мечтаят да оставят всичко зад гърба си, за да живеят романтичния живот на изследване и приключения, който могат да донесат само огромните открити океани. Да пориш огромните вълни смело напред, да направляваш платната и пред теб да са единствено хоризонтът, синята вода, а делфини да скачат около кораба ти!

Уви, за повечето хора животът на един моряк остава точно това – мечта. За щастие за нас големите мечтатели, има хора като Джефри Цанг, канадски морски влогър, моряк и фотограф на товарен кораб, който пътува по целия свят. След това разказва историята на плаването си със невероятни снимки и видео, които те карат да се чувстваш така, сякаш и ти си бил там. Но най-големия си проект досега Джефри публикува едва преди няколко дни. Той описва последния си видеоклип като „най-мащабното нещо, което съм правил досега, включващо над 80 000 снимки, комбинирани по уникален начин“.

„Плаването в океана е уникално изживяване и се надявам да съм успял да предам това с новото си видео, защото всеки човек заслужава да изпита подобно нещо“ – допълва още приключенецът.

Уникалното видео ни отвежда от Червено море, през Индийския океан до Хонконг, през пристанищата на Коломбо и Сингапур. Кадрите са просто зашеметяващи. „Преследвайки безкрайния хоризонт, наблюдавайки непрекъснато променящото се време и наслаждавайки се на ярките звезди и галактики.“ – така Джефри описва живота си в открито море. В кадрите могат да се видят Млечният път и Юпитер в безкрайно огромните нощни небеса, зашеметяващите изгреви и жестоки и спиращи дъха мълнии, както „игра на мегатетрис“, изиграна в пристанището, по време на разтоварване и презареждане на огромния кораб за следващите доставки. Невероятните сцени са заснети от камерата на Джефри, които са заели повече от1,5 терабайта данни.

„Много трудно беше да прегледам всички снимки и да ги съчетая, дори и като се има предвид, че едвам намерих място, където да ги събера всичките, но мисля, че резултатът напълно си заслужаваше усилията“ – казва фотографът и ние сме напълно съгласни с него. Гледайте хипнотизиращото видео на цял екран за най-страхотен ефект и изживейте една мечта!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град