интересно

Начало | интересно | Майсторите на фиджет спинърите са космонавтите

Майсторите на фиджет спинърите са космонавтите

Аз детето | 2017-10-16

Майсторите на фиджет спинърите са космонавтите

Фиджет спинърите – помните ли ги? Само допреди един-два месеца бяха огромен хит и всяко дете искаше да си има такова! Обикновено, светещо или под формата на прилеп. В ръцете на всяко дете, а и на много от възрастните се въртеше тази странна играчка. По улиците и вкъщи, много учители дори се принудиха да я забранят в час, защото беше много разсейваща. Интересът към спинърите беше толкова огромен, че много магазини за играчки не можеха да насмогнат с поръчките. Главната цел на играчката е да я задържите на върха на показалеца си, докато се върти около основата си. Разбира се всеки знае, че децата са изобретателни и след кратко време се намериха толкова много трикове на които да се научиш. Прехвърляне от единия пръст на другия, въртене на два спинъра едновременно – това бяха съвсем простите. Комбиниране на трикове с ръце и крака, балансиране върху капачка от бутилка или дори дисплея на смартфона – мрежата изобилстваше с клипчета, които ни приканваха да научим и ние някой и друг номер. Естествено като всяка мода и спинърите лека-полека бяха забравени или поне вече не са чак толкова популярни.

Днес обаче отново започват да набират мода и да се измислят нови трикове или по-конкретно един невероятен трик, който малцина могат да правят. Всъщност само космонавтите на Международната космическа станция могат да го практикуват. Оказва се, че липсата на гравитация е най-добрият начин да се забавляваш със спинър. Не само, че изглежда супер ефектно и готино както можете да видите от видеото по-долу, но можеш и ти да се въртиш заедно със спинъра, да не говорим, че никой досега не е успявал да го остави да се върти сам във въздуха... Много готино!

Във видеото по-долу можете да видите как астронавтите Марк Ванде Хей, Джоузеф Акаба, Ранди Бресник и Паоло Несполи си играят с фиджет спинър, брандиран с логото на НАСА. Гледайки клипа, не можете да не се съгласите, че очевидно космонавтите истински се забавляват и се оказват най-добрите майстори на спинъра. „Фиджет спинър в космоса! Колко дълго се върти? Не съм сигурен, но това е чудесен начин да експериментираш със законите за движение на Нютон!“ – написа в Инстаграм един от космонавтите. И добавя: „Вижте колко забавна може да е науката!“.

Ако харесвате космоса, то вижте още любопитни неща от живота на Международната космическа станция:
Какво е МКС?
Google и НАСА предлагат виртуална обиколка на Международната космическа станция
Астронавт показва защо разливането на течности при нулева гравитация не е добра идея
Скучаят ли космонавтите, когато са на мисия?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град