интересно

Начало | интересно | В света на анимационните филми: забавни пропуски, които може и да не сте забелязали

В света на анимационните филми: забавни пропуски, които може и да не сте забелязали

Аз детето | 2017-09-08

В света на анимационните филми: забавни пропуски, които може и да не сте забелязали

Не знаем за вас, но нашето любимо нещо след книгите са филмите, когато говорим за забавления у дома или такива, свързани със седене естествено. Филмите, също като книгите могат да ни пренесат в най-прекрасните и вълшебни светове за които дори не смеем да мечтаем. Да не говорим пък за анимационните филмчета. За тях граници няма – героите могат да са каквито се сетите и да правят каквото поискате без никакви ограничения. Магията, която се създава в анимационните филми никога не може да се повтори. Те са толкова интересни и невероятни, че доста от възрастните също ги харесват. В действителност може и да не сте забелязали, но във всеки анимационен филм през последните години се вмъкват и няколко детайла и смешки, които само възрастните могат да разберат. Това не е никак случайно, а не е и толкова лесно.

Знаете ли кое още не е лесно – да се направи един анимационен филм. Всъщност е много по-трудно от игрален. Вярно, че във филмите с живи актьори често се случва някой да забрави репликите си или пък да се разсмее когато не трябва. Обаче, за да е хубав и достоверен един анимационен филм се изисква много талант от много хора. Да, вярно е, че компютърните технологии помагат доста и сега не е като едно време всяко движение – дори и помръдването на едно листо да бъде рисувано, но това не означава, че е станало по-лесно. Така например можем да ви кажем, че за да бъде направен както трябва и да стане така приказен филмът „Смелата Ваяна“ е правен цели 5 години. От измислянето на историята, през рисуването на героите до тяхното анимиране. Всичко това е отнело цели пет години, за да може всеки детайл да е изпипан до съвършенство. Да не говорим колко време създателите са прекарали в изучаване на съответната култура и наблюдение на животни, за да бъдат все пак движенията им достоверни. Истинско съвършенство... почти... Сигурно не сте забелязали, ние също не бяхме, когато го гледахме за първи път, но колкото и да са се старали хората по филма пак са оставили няколко дребни пропуска, които не са нищо друго освен забавни и могат да усмихнат деня ви. За какво говорим ли?

Вижте добре картинката и се опитайте да се сетите... Успяхте ли? Е няма да ви мъчим много и ще издадем тайната. Когато океанът прави път на малката Ваяна, за да вземе красивата раковина виждате, че зад нея има хвърлено листо от палма и стъпки от мъничките и крачета. Да, но веднага след това на следващия кадър вече няма помен нито от едното, нито от другото. Дали е нарочно. Дали пък океанът не е изтрил следите, а вятър не е духнал листото? Съмняваме се! Просто аниматорите са пропуснали този детайл в старанието си да издокарат всичко друго. Това разбира се не пречи на историята, но пък е забавно, когато го забележиш.

Естествено самите създатели на анимацията твърдят, че това е нарочно, за да забавляват и най-наблюдателните си зрители. Ние не мислим така, но нищо! А искате ли да разберете дали сте достатъчно наблюдателни? Тогава се позабавлявайте и с други пропуски от любими анимации в нашата галерия!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град