зоокът

Начало | зоокът | Папагалът Жорко рецитира „Аз съм българче“

Папагалът Жорко рецитира „Аз съм българче“

Аз детето | 2016-02-23

Папагалът Жорко рецитира „Аз съм българче“

Знаете ли, че папагалите от вида жако са едни от малкото в света, които могат да говорят и че се смятат за най-интелигентните сред птиците. Този вид папагали са идеалната комбинация от ум и красота. Често хората казват, че не са толкова цветни както повечето папагали, най-вероятно, защото не са виждали истинската същност на този вид, притежаващ забележителна, благородна красота, която спира дъха ви. Африканският сив папагал притежава изключителната дарба да говори и не само това, а да имитира почти всеки звук в дома ви. Освен това могат да се научат да казват до 2 000 думи. Би се получил един интересен разговор с тези пернати приятели.

Днес обаче искаме да ви обърнем по-специално внимание на един от тези красавци. Той се казва Жорко и е от породата кралско жако. Жорко може да не знае точно 2 хиляди думи, но пък е изключителен. Той може да ви изрецитира най-хубавото стихотворение „Аз съм българче“! Птицата патриот може да бъде видяна на най-голямата изложба на екзотични папагали в Европа.

„Macaw Garden Show“ представя повече от 30 екзотични папагала, настанени в специална „джунгла“, които можете да видите по начин, който няма да можете втори път – на живо и съвсем близо до тях, само на няколко сантиметра разстояние между вас и папагалите. А под ръководството на своите дресьори птиците се качват на раменете на децата и „разговарят“ с тях. Сред птиците е и Джулс от най-едрата порода папагали. Когато порасне, тя може да достигне до 1,40 м, а размахът на крилата й – 1,20 м.

Можете да видите изложбата с живи, свободни и красиви папагали всеки ден до 31-ви май в „Paradise Center“ в София.



Коментари
1 коментар

Блажи Стоева, ,

Публикувано на 23.02.2016

Имали клипче ? Защото на това което е качено повтаря: - ,,Как се казваш?``

От редакцията: Трябваше това да е клипчето, но нещо са го сменили.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град