зоокът

Начало | зоокът | Маймунчето Алф е най-новият и очарователен обитател на Софийския зоопарк

Маймунчето Алф е най-новият и очарователен обитател на Софийския зоопарк

Аз детето | 2016-02-16

Маймунчето Алф е най-новият и очарователен обитател на Софийския зоопарк

Служители на столичния зоопарк отглеждат бебе маймунче в домашни условия, тъй като след раждането му майката не може да се грижи за него.

Маймунчето от вида лапундер (Macaca nemestrina) се е родило на 31 януари в сектор „Примати“ на столичния зоопарк. Малко след раждането специалисти от зоопарка установили, че майката няма кърма и не би могла да се грижи за бебето. Това наложило да бъде взето решението маймунчето да бъде отгледано от служители на зоологическа градина София в домашни условия по тяхно желание.

„Както всяко човешко бебе, така и останалите бебета примати имат нужда от денонощни грижи“, казват служителите на зоологическата градина.

„Две седмици след неговото раждане маймунчето Алф се чувства отлично, храни се с апетит през 3 часа със специално адаптирано мляко, поспива си добре, игрив е и има огромно доверие на своите приемни родители“, съобщиха от зоопарка.

Денонощните грижи за него ще продължат и през следващите месеци, които той ще прекара под карантина, поради високия риск да се разболее от болести, разпространени и сред хората. Рисковете са големи, когато такива животни се отглеждат без майка, но екипът ще направи всичко по силите си за отглеждането и оцеляването на маймунчето.

Снимка: Зоопарк София



Коментари
2 коментара

Виктория , 10 г.,

Публикувано на 19.02.2016

СЛАДУРЧЕ!

Pavelka Stefanova, 14 г.,

Публикувано на 13.05.2016

Sladko majmunche

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град