зоокът

Начало | зоокът | Още 5 животинчета, които са сладки, но и опасни

Още 5 животинчета, които са сладки, но и опасни

Аз детето | 2022-05-05

Още 5 животинчета, които са сладки, но и опасни

Знаете ли, че планетата Земя е дом на повече от 8 милиона животински вида и всеки изглежда различно от другия. Едни имат големи и остри зъби, други са огромни и опасни, а трети изглеждат мънички, сладички и милички. Като ги погледнеш, просто ти се иска да ги гушкаш цял ден и да си вземеш едно такова за у дома. Въпреки това, дори тези животни са се адаптирали към суровия свят около тях и могат да бъдат доста опасни! Сега и вие като нас ще се изненадате да научите, че някои очарователни животни не са толкова безобидни, колкото си мислите. И определено не стават за гушкане и домашен любимец!

Сова

Тази сладка птица с големи очи винаги спи – или поне това е, което много от нас мислят за совите. Някои хора дори се сравняват с тази птица сутрин, особено в понеделник. Но не забравяйте, че това са грабливи птици. Совите водят нощен начин на живот. Те имат остри нокти, зорки очи и уши и специални пера, които им позволяват да летят почти безшумно. Диетата им включва дребни бозайници и насекоми, а понякога и риби. Въпреки това е имало случаи, когато совите нападат кучета и дори хора. Така че не бихме нарекли совата безобидно същество.

Прерийно кученце

Сладките прерийни кучета със забавни, закръглени коремчета, въпреки външния си вид и безобидно име, може да представляват опасност за хората, които живеят там, където тези животинки се срещат свободни. Противно на схващането, че тези гризачи се хранят изключително с трева, има случаи, когато нападат и унищожават най-близките си роднини – земни катерици. Прерийните кученца могат да бъдат носители на различни заболявания. Като се има предвид това, по-добре е човек да избягва да влиза в контакт с тях.

Панда

Повечето хора мислят за пандата като за очарователна, мързелива, черно-бяла мечка, която мързелува и дъвче бамбукови пръчки. В действителност всичко това е вярно, но с няколко малки изключения. Въпреки факта, че пандите са тревопасни, тяхната храносмилателна система и зъби са като на истински хищник. Освен това тези мечки са много по-силни от възрастните хора. За съжаление вече има регистрирани случаи на атаки, така че не подценявайте това сладко (но все още диво) животно.

Градински тигров молец

Докато се разхождате през пролетна поляна, може да видите как пеперуди излитат от тревата от време на време, хаотично размахвайки криле и ако имате достатъчно късмет, една от тях ще кацне на ръката ви. Въпреки това, не всички видове от тези насекоми са безвредни. Градинският тигров молец е представител на пеперудите, който се чувства в безопасност, защото дори хищниците се опитват да го избягват. Той не е опасен като тигър, но крилата му съдържат лоши токсини.

Кубомедузи

Докато гледаме документални филми за подводния свят и неговите обитатели, често виждаме завладяващи кадри на медузи. В лъчите светлина, пробиващи през водата, изглежда все едно е в космическото пространство. Въпреки безобидния си вид, има медуза, която с право може да се счита за един от най-опасните видове на планетата. Отровата на медузата е сред най-смъртоносните, защото съдържа голям брой токсини, които засягат сърцето и нервната система.

Вижте и първите 5 животинчета, за които ви разказахмеКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град