зоокът

Начало | зоокът | Зоологическата градина в София минава на лятно работно време

Зоологическата градина в София минава на лятно работно време

Аз детето | 2022-04-15

Зоологическата градина в София минава на лятно работно време

Добри новини от Зоологическата градина в София – минава на лятно работно време и касите ще работят всеки ден от 9:00 до 17:30 ч., а посетителите ще могат да разглеждат до 18:30 ч. Другата хубава новина е, че отварят залите „Големи котки, терариум и аквариум“ и „Гиганти“. Те ще са отворени за посетители всеки ден от 9:00 до 18:00ч., а зала „Маймуни 2“ ще е отворена от 9:00 до 17:00ч.

Зала „Гиганти“ е част от сектор Тревопасни животни и е дом на най-внушителните и едри животни в Софийския зоопарк. Там може да видите белия носорог Чико, хипопотама Норман и най-дребния „гигант“ – хипопотама джудже Емилио. Вътре е и най-големият терариум в зоопарка, където живее нилския крокодил Габриела. Залата е отворена за посетители всеки ден от 9 до 18ч., като при хубаво време животните обикновено може да бъдат наблюдавани във външните заграждения (с изключение на крокодила).

Сектор „Примати“ е едно от най-атрактивните места в Софийския зоопарк, особено след основната реконструкция на външните им заграждения. Там посетителите могат да видят 11 вида интересни и застрашени примати от цял свят – човекоподобните белоръки гибони и сиаманги, макаци резуси, лапундери, павиани, гривести макаци, ханумански лангури, котешки лемури, златоръки тамарини, мармозетки на Жофруа и джуджевидни мармозетки. В момента е отворена за посетители зала „Маймуни 2“, където има и образователна експозиция посветена на еволюцията на приматите. Маймуните могат да бъдат наблюдавани основно във външните заграждения.

Залите „Маймуни 1 и 3“ остават временно затворени по технически причини. Маймуните може да бъдат наблюдавани от посетителите във външните заграждения.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град