афиш

Начало | афиш | Балет „Арабеск“ удължава празничното настроение през януари със своя спектакъл „Лешникотрошачката“

Балет „Арабеск“ удължава празничното настроение през януари със своя спектакъл „Лешникотрошачката“

Аз детето | 2022-01-06

Съвременна танцова приказка за деца и възрастни, по музика на П. И. Чайковски

Хореография – Боряна Сечанова

Сценография – Борис Стойнов

Художник – Цветанка Петкова-Стойнова

„Лешникотрошачката“ на Балет „Арабеск“, създаден по прочутата приказка на Е. Т. А. Хофман и вълшебната музика на П. И. Чайковски, е интересен, съвременен и в същото време атрактивен спектакъл, създаващ атмосфера и настроение. Посланието на спектакъла е, че всеки човек трябва да е свободен да фантазира, да е свободен в избора си да превръща мечтите си в реалност и да променя около себе си света така, както той мечтае да го направи. Спектакълът е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман – мишките, играчките, които оживяват, и самият принц Лешникотрошача.

В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца – Валери Миленков, на братчето на Мари Фриц – Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща Асен Наков, а в една неочаквана роля, на принцеса Мишонка – Константина Ханджиева и в ролята на Снежната кралица е Петя Колева-Вучов.

Спектакълът минава на един дъх и е изключително атрактивен. Той демонстрира високия професионализъм и възможности на танцьорите от Балет „Арабеск“, който за пореден път защити класата си на първа и единствена компания за съвременен танц у нас, и зареди почитателите си с истинско коледно настроение. Сюжетът е представен с изтънчено въображение, проникновен романтизъм и модерна чувствителност.“ – Мария Русанова

Билети на касата на Музикален театър (029431979) или online https://epaygo.bg/3475671487 за 9.01.2022 г.

Мерките за безопасност с цел предотвратяване разпространението на COVID-19 по време на спектаклите в Музикален театър са съобразени с всички разпоредби и препоръки на Министерство на здравеопазването, както и от Столична община – в съответствие с новите изисквания на здравните власти – за предоставяне на зелен сертификат или отрицателен антигенен или PCR тест.

Молим, носете маски и спазвайте дистанция.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град