афиш

Начало | афиш | „Музикалното влакче” е новото заглавие на опера за бебоци в Стара Загора

„Музикалното влакче” е новото заглавие на опера за бебоци в Стара Загора

Аз детето | 2022-10-31

„Музикалното влакче” е новото заглавие на опера за бебоци в Стара Загора

Музикалното влакче“ е новото заглавие от поредицата на Операта „ДО РЕ МИ в пелени“. Премиерният спектакъл е на 1 ноември, от 10.00 часа, във фоайето на Операта в Стара Загора. Машинистът раздава билетчета на всички присъстващи деца и ги кани да се качат на „Музикалното влакче“. Първите пътници са куче, зайче и слонче, готови за вълнуващи пътешествия и нови впечатления. Влакчето отвежда симпатичните герои не само в страни от Европа (Испания, Италия, Германия), но и в Англия, Мексико и Съединените американски щати.

Различните страни/спирки от пътешествието се представят с характерни за тях арии и мелодии, изпълнени от солисти на Държавна опера-Стара Загора, Трио „Реверанс“ и в съпровод на пиано. Веселите герои от „Музикалното влакче“ са солистите на Държавна опера-Стара Загора Нина Димитрова, Лиляна Ходжева, Стоян Буюклиев, Милен Денев, Христо Иванов, Богомил Русенов, Никола Марулев, Живко Добрев.

Спектакълът е по идеен проект на Красимира Георгиева, която е и режисьор заедно с драматурга Станислава Ризова. Сценографията и костюмите са на Теодора Джамбазова, а аранжиментът за камерен състав е на Мирослав Георгиев. Трио „Реверанс“ е в състав Красимира Георгиева, Цветомира Динева, Павлина Димитрова, а на пианото е Мирослав Георгиев.

„Музикалното влакче“ лети и лети из различни далечни, далечни страни. Ако искаш със нас да се возиш и ти – билет си вземи и музиката прегърни!

Втората дата за спектакъла е 29 ноември, с начало от 10.00 часа.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град