любопитно

Начало | любопитно | Куче тук, куче там... Кучетата превземат Google

Куче тук, куче там... Кучетата превземат Google

Мирела Любенова | 2017-06-14

Куче тук, куче там... Кучетата превземат Google

Не се ли радвате, че времето в което живеем е точно сега, а не да кажем преди няколко години. Представяте ли си живота си без компютри, смартфони и интернет буквално на всяка крачка. Казвайки ви това естествено не бива да си представяте, че преди години хората не са се забавлявали и не са водили напълно и пълноценен живот, но от друга страна ако някой от нас попадне в това по-старо време трудно би бил така щастлив. Но знаете ли, че днешните технологии не ни предлагат само безкрайни възможности за игра и чатене с приятели. Благодарение на тях не само можем да научим много неща, да четем любопитни и интересни факти за всичко съществуващо в света, но дори и да посетим интересни места и то без да ни трябва багаж, билет за самолет и дори без да напускаме дома си. Можете само с няколко кликвания да се озовете на Еверест, в най-дълбоката част на океана, на пиратски кораб и където още се сетите. Това става възможно благодарение на много приложения най-известното от които е „Google Earth“. Приложението ще ви даде достъп до неограничен брой изображения и знания и ще ви покаже как да се насладите на откриването на нови държави, градове и дори сгради и забележителности не само в целия свят, но и във вашия град. Освен това можете дори да се докоснете до звездите и няколко други планети.

Това не е всичко: понякога дори без да иска може и да ви разсмее с някоя неочаквана и куриозна история. Точно такава ще споделим с вас сега. Може и да знаете, а може и да не знаете, но при всички случаи ще ви кажем, че тези гледки, които „Google Earth“ предлага са възможни благодарение на работата на много, много хора от целия свят. Те са специално наети, за да правят огромно количество снимки на всички обекти, които след това се съединяват от опитни програмисти и чак тогава започват да изглеждат сякаш реално си там. Поради тази причина понякога има много странни кадри, но тази история определено ще ви разсмее.

Един слънчев ден фотограф от Южна Корея решил, че трябва да излезе и времето е подходящо да заснеме хубави кадри на местност за която отдавна е трябвало да прати кадри. Така човекът излиза и започва да снима, но още в началото го посрещнал един много мил голдън ретривър, който веднага започнал да му маха с опашка. Човекът много се впечатлил от милото куче, защото кой не би бил. Погалил го, порадвал му се и продължил напред със снимките. Тук е моментът да споменем, че хората правещи такива снимки имат специални фотоапарати, които снимат едновременно от всички страни и снимките могат да се видят чак когато ги изпратят на Google. Така човекът залисан в работата си снимал всичко необходимо и го изпратил. С желание чакал да видят какво се е получило и представете си каква била изненадата му, когато във всеки един кадър се бил намърдал и симпатичният четириног приятел. Оказало се, че той не само се зарадвал на малкото внимание, но след това тихо и спокойно почти като шпионин следвал човека през цялото време и така изведнъж се появил на всички снимки.

Разбира се от Google са могли да накарат фотографа да направи нови снимки, но решили да не го правят, защото историята е твърде интересна и забавна, а малко смях е полезен за всеки. Освен това с помощта на кучето тази част от Южна Корея става наистина популярна, защото много хора са изявили желание да отидат на екскурзия там само и само, за да се запознаят със сладкия пакостник, който се вижда на всички кадри! Ние пък вярваме, че това са едни от най-епичните кадри от „Google Earth“ и че пътуването на всеки по света би било много по-приятно ако всички имахме по един такъв пухкав весел придружител!

Снимки: boredpanda.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град