Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Петнадесет изумителни неща, които можете да направите с „Google Earth“ (първа част)

Петнадесет изумителни неща, които можете да направите с „Google Earth“ (първа част)

Аз детето | 2016-09-11

Петнадесет изумителни неща, които можете да направите с „Google Earth“ (първа част)

„Google Earth“ е фантастично приложение, което има и своята безплатна версия, която пък почти по нищо не се отличава от платената такава и с което можете да направите много интересни неща. Когато компютърните игри или пък тези на смартфона са ви писнали, защо не опитате това приложение. То е едновременно забавно и поучително. Искате да научите нещо ново? Какво ще кажете да разгледате цялата планета Земя, докато удобно си седите на стола вкъщи или пътувате в автобуса или колата. Приложението ще ви даде достъп до неограничен брой изображения и знания и ще ви покаже как да се насладите на откриването на нови държави, градове и дори сгради и забележителности не само в целия свят, но и във вашия град. Освен това можете дори да се докоснете до звездите и няколко други планети.

Сега ще ви дадем някои предложения, с които можете да видите колко забавна и интересна е „Google Earth“. Надяваме се те да ви вдъхновят сами да намерите още поучителни неща, които да видите и дори да използвате приложението като отправна точка за учене на уроците по география. А защо не дори да предложите на учителката да го използва докато ви преподава!

Разгледайте квартала си

Някои хора казват, че това е най-тъпото нещо, което можеш да направиш с приложението, но ние смятаме, че е идеален старт към новите открития. Въведете адреса си в полето за търсене, не целия, само града и квартала или улицата и след това кликнете на търсене. След като го намерите, което става за секунди, „разходете“ се наоколо. Пуснете си режима „Street View“ и вижте какво има наоколо. Можете да видите и как изглежда кварталът ви от небето, както и колко различен е бил, когато са го снимали за приложението.

Проверете каква е гледката от връх Еверест

Едно от най-готините неща тук е, че можете да „отидете“ на места, които реално са доста труднодостъпни и определено не взимат деца там. Така например можете да потърсите връх Еверест и да разгледате какво има на него или каква е гледката надолу, все едно сте се качили най-отгоре по най-лесния начин измислян някога. Наслаждавайте се на гледката от върха!

Направете гигантска крачка за човечеството

Следвайте стъпките на Нийл Армстронг и позволете на приложението да ви отведе чак до Луната. От менюто View-Explore-Moon и готово вече сте там. Можете почти като на живо да видите мисията на „Аполо 11“ от всички страни и дори да „ходите“ по Луната.

Управлявайте самолет

Знаете ли, че с „Google Earth“ можете да управлявате самолет, почти като наистина, чрез вградения точен симулатор, направен с помощта на истински пилоти? Летене над родния ви град или друга природна забележителност или пък дори и до връх Еверест. Симулаторът е изключително лесен за използване и може да ви помогне да научите дори някои физични закони, още преди учителката да е успяла да ви предаде урок за тях. За да стартирате полета, изберете Tools-Enter Flight Simulator. После можете да избирате от два различни модела самолети и също така дали да започнете полета откъдето сте или първо да излетите от писта за максимално истинско усещане. Веднъж след като започнете да летите, просто трябва да използвате няколко клавиша от клавиатурата за управление. Също като на игра, само че далеч по-истинско. Можете дори да видите колко добри сте станали и да се опитате да прелетите през скалистия Гранд Каньон.

Разгледайте Седемте чудеса на света и много повече

Приложението вече е пълно с 3D модели, които ви позволяват да разгледате различни сгради и други известни забележителности до най-малките подробности. Нещо, което дори на живо може да стане трудно.

Ето някои забележителности, които си струва да пробвате (просто ги търсите с помощта на полето горе вляво в „Google Earth“):

  • Айфеловата кула;
  • Лондонското око;
  • Бурж Халифа (най-високата сграда в света);
  • Христос Спасителя (и изгледа му над Рио де Жанейро!);
  • Забраненият град в Пекин;
  • Тадж Махал;
  • Операта в Сидни и Харбър Бридж;
  • Бъкингамския дворец;
  • Базиликата „Свети Петър“ във Ватикана;
  • Пирамидите и Сфинкса в Египет.

Сега ви оставяме да опитате новото откритие и да му се насладите, а след няколко дни ще ви кажем и останалите неща, които можете да направите. Запазили сме още по-интересни, пригответе се!



Коментари
1 коментар

вики , ,

Публикувано на 11.09.2016

Може ли ли линк

От редакцията: Заповядай, там където не пише "Pro" е безплатната версия, за която говорим: https://www.google.com/earth/

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град