зоокът

Начало | зоокът | Като по филмите: кенгура се сбиха в зоопарк

Като по филмите: кенгура се сбиха в зоопарк

Аз детето | 2022-06-21

Като по филмите: кенгура се сбиха в зоопарк

Кенгуруто е едно от най-екзотичните животни в света. То е известно със своята специална торба, в която отглежда малките си, и със способността си да прави много големи скокове. Съществува легенда за произхода на името на Кенгуруто. Тя е свързана с пристигането на европейски изследователи в Австралия. Когато видели животното, което изглеждало невероятно с торбата на корема си и с огромните си задни крака, с които правело големи скокове, те попитали аборигените как се нарича то. Аборигените отговорили Кен Гу Ру, което на местния език означавало „не разбирам“. Името на животното обаче станало популярно и въпреки странното му оригинално значение, то се използва и днес.

Другото, което знаем за тях най-вече от анимационните филми е, че кенгуруто се боксира много добре, нали? Няма как да не сте гледали поне едно такова филмче! Обаче, когато ходите в зоопарка виждате, че то изобщо не прави така. Седи си кротко, подскача из клетката, яде и изглежда спокойно и мило. Оказва се обаче, че анимациите не лъжат. Макар и рядко се случва да има бой между кенгура, които изглеждат точно като боксов мач.

Така например две кенгурута влязоха в истински сблъсък, а лично директорът на зоопарка в Сан Антонио запечатва кадрите. Не е ясно какво е предизвикало напрежението между животните. Както е известно, те имат силни крака, и по време на отскок могат да достигнат скорост от 50 км/ч. А когато се стигне до бой, най-често това е социален ритуал, който играе важна роля в йерархията. Ако два мъжки екземпляра например се бият за женска, боят е бърз и жесток.

А сега вижте и интересното видео!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град