интересно

Начало | интересно | Как да обиколиш света за 80 дни?

Как да обиколиш света за 80 дни?

Аз детето | 2016-09-17

Как да обиколиш света за 80 дни?

Някога мечтали ли сте да се возите на шейна теглена от кучета из Арктика, да покорите Еверест, да посетите някоя от тропичните джунгли на Австралия, да видите изключително интересните животни на Мадагаскар, да потанцувате фламенко в Испания... и какво ли още не. Светът е пълен с толкова чудеса, че сигурно трудно си представяте как бихте могли да опитате от всичко само за един живот. Но ние ще ви кажем една фантастична тайна – можете да направите всичко това, да видите всички тези места, че и много повече и то само за 80 дни. Не, няма да спираме времето, нито ще ви издадем тайната как да се телепортирате, за съжаление не я знаем все още. Но ще ви кажем, че можете да обиколите света само за 80 дни, при това седейки на удобния диван вкъщи или пътувайки от и за училище. Къде се крие магията ли? Много просто – в четенето на книги. Вече неведнъж сме ви повтаряли, че четенето на книги е най-хубавото, което можете да правите през свободното си време или дори докато чакате нещо друго да се случи. Това или по-точно тази конкретна книга е това, което ще ви убеди, че сме прави. Само я отворете и оставете да ви бъде най-верния екскурзовод около света.

Сигурни сме, че почти няма възрастен човек, който да не е чел романа на знаменития френски писател Жул Верн! Историята на „Около света за 80 дни“ ще ви завладее още от самото начало. Чрез умелото си перо писателят ще ви запознае с хладния и сив Лондон, а след това ще ви отведе до приключенски и необичайни места. Книгата наистина се чете на един дъх. И макар да е написана в началото на 1870 година, тя е интересна, приятна и дори актуална до днес, защото е написана с любов, която струи от всяка страница и несъмнено ще завладее и вас! Няма как безразлично да подминете красивите картини от различни краища на света, нарисувани с думи. Самите герои също ще ви завладеят дотолкова, че ще искате наистина да съществуваха.

Макар днес светът да е доста по-различен, няма как да не усетите впускането в едно невероятно приключение и да не се запознаете с различните култури, начин на живот и мислене на хората по света. Пригответе се да се качите не на самолет, а на парни влакове, кораби и лодки, а дори и каруци и слонове и да спрете във всяка една държава, в която ще намерите по нещо интересно. Неслучайно този роман се чете от милиони възрастни и деца по света и при това с такова огромно удоволствие от всички. И дори и днес много от нещата, за които се говори в книгата (парни котли и влакове на въглища) вече да не съществуват, то духът на истинското приключение си остава непроменен и определено би завладял и вас!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град