игри в дома

Начало | игри в дома | „Измий животните от калта“ – забавна игра за най-малките

„Измий животните от калта“ – забавна игра за най-малките

Аз детето | 2024-02-05

„Измий животните от калта“ – забавна игра за най-малките

Нуждаете се от лесна идея за занимание, за да забавлявате вашето малко дете? Тази игра за „измиване на калните животни“ е проста, евтина и ТОЛКОВА забавна. Ще трябва да направите само малко „кал“ и децата ви ще играят след по-малко от 5 минути – идеално за натоварени дни, когато имате нужда от време, за да свършите нещата!

Нашите деца обичат да мият калните животни отново и отново и тъй като тази сензорна дейност използва ядлива „кал“, е безопасна за малки деца, които обичат да слагат неща в устата си. Кой знаеше, че такава проста дейност може да донесе такава радост на нашето домакинство?

Ето какво ще ви трябва:

  • пластмасова голяма кутия и по-малка
  • смес за шоколадова торта или кексчета
  • вода
  • лъжица
  • пластмасови фигурки на животни
  • за по-големи деца може и течен сапун, но за малките нека го пропуснем
  • четка за зъби

Инструкции стъпка по стъпка

1. Изсипете сместа за торта в контейнера

Започнете, като изсипете малко шоколадова смес в голям съд.

2. Добавете вода

Добавете малко вода и разбъркайте с лъжица, докато се смесят добре. Няма как да кажем какво точно количество, защото то ще зависи от размера на съда ви и колко смес за кекс сте използвали. Но както се разбира, това не е точна наука. Просто започнете с малко и продължете да добавяте вода, докато не сте доволни от текстурата – винаги можете да добавите още смес за кекс, ако стане твърде течна.

3. Подгответе станцията за измиване

Напълнете по-малък съд с вода. След това вземете втори по-малък съд, добавете няколко капки препарат за съдове и го напълнете с вода. Харесва ни да има както станция за изплакване, така и станция за измиване, но ако желаете, можете да пропуснете станцията за изплакване и да използвате само един контейнер, пълен със сапунена вода или само вода за по-малките. Можете също така да напълните няколко контейнера със сапунена вода, ако извършвате тази дейност с няколко деца!

4. Добавете животни

Добавете няколко пластмасови животни и покрийте с „кал“. След това дайте на детето си всичко и го оставете да измие животните с четка за зъби и сапунена вода! В зависимост от това колко дълго детето ви играе с тази дейност и колко мръсни стават животните, може да се наложи да смените водата няколко пъти. Нашите деца винаги прекарват доста време в игра с това, защото това е едно от любимите им занимания за всички времена.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град