игри в дома

Начало | игри в дома | 5 дейности, с които да сближите семейството си през празничния сезон

5 дейности, с които да сближите семейството си през празничния сезон

Аз детето | 2023-11-29

5 дейности, с които да сближите семейството си през празничния сезон

След като температурите паднат, забавлението със семейството може да стане трудно. От стреса от съчетаването на работата с училищните и извънкласните дейности на вашето дете, заедно с предстоящата сезонна депресия, намирането на начини да се забавлявате като семейство може да бъде трудно по време на декемврийските празници. Може да нямате време за нещо сложно, а спестяването на пари през есента и зимата е цел на всеки. За ваше щастие имаме 5 добри празнични дейности, които да правите със семейството, които са лесни за изпълнение и ще ви струват много малко или нищо. Но ще носят голяма полза!

Създайте семеен клуб за книги

Знаем какво си мислите, няма начин да накарате съпруга си или раздразнен тийнейджър да участват в клуб за книги. Но чуйте: това е чудесна възможност да видите от какво се интересуват членовете на вашето семейство и кои теми привличат вниманието им. Не само това, но вие активно се ангажирате и насърчавате базиран на образование начин на живот. Може да опитате като четете една и съща книга заедно, като се редувате да четете по една глава всяка вечер. Може всички да четете книгите, които сте избрали за себе си, и просто отделяте малко време, за да споделите какво е вълнуващо или какво сте научили. Дори не е нужно да купувате книги, ако не искате. Не всеки обича да чете роман от 400 страници и това е разбираемо. Можете да четете статии, списания или всяка друга форма на писмена работа. Не би ли било толкова готино да чуете какво е чел вашият съпруг? Какво ще кажете да гледате как вашият тийнейджър ви разказва всички подробности за инфлуенсър, чиято биография е чел? Или да гледате как вашето малко дете „лека-полека“ чете любимата си книга на д-р Сюс? Наличието на семеен книжен клуб може да ви сближи за празничния сезон и дори да се превърне в обичаен полезен навик.

Семейна каркучи вечер

Ако имате TikTok, вероятно сте се натъкнали на славната тенденция на партитата с каркучи дъска или по български казано с мезета. Ако не, не се притеснявайте, ще ви обясним. Така наречените каркучи са набор от храни, обикновено месо и сирене, върху поднос, маса или дъска, които могат да бъдат сервирани на много хора. Помислете за онези ястия за обяд с шунка и сирене, но по-вкусни. Тенденцията за партита в TikTok е, когато група ще се събере за вечеря всеки да носи свой собствен стил на храна за споделяне. Можете да направите ВСИЧКО. Сериозно, виждали сме суши дъска, пилешка, свинска, сандвичи, дъски за бонбони, дъски за тако, каквото и да е. Каквото обича вашето семейство. Възможностите са безкрайни. Просто накарайте всеки да реши какво иска да направи, вземете продуктите от магазина при следващото си пазаруване и започнете да създавате спомени.

Семейна филмова вечер

Това не е нещо ново, но повярвайте ни, може да бъде забавно. Идеята за семейна филмова вечер беше по-популярна в дните на блокбастърите. Спомняме си, че като дете ходехме до местния магазин за филми под наем всяка петък вечер. Поглеждайки назад, беше толкова забавно и беше нещо, което да очакваме с нетърпение. За да сте сигурни, че всички се чувстват включени и ангажирани, редувайте се в избора. Ако имате по-големи и по-малки деца, можете дори да имате сериал, който да продължите с по-големите си деца, след като малките си легнат. По-малките братя и сестри често изискват повече внимание в ежедневния живот, така че това ви дава шанс да се свържете с големите си деца без разсейване.

Вечер на семейни игри

Да, и това не е нищо ново, но както може би сте забелязали, продължаваме да споменаваме начини да поддържате семейството си ангажирано. Особено тийнейджъри. Какъв по-добър начин да ги развълнувате за вечерта на семейната игра от това да заложите нещо? Който спечели, може да си легне 30 минути по-късно. Може би ще им позволите да решат какво ще се яде. Може би просто оставяте победителя от всеки кръг да избере любимото си лакомство? Каквото и да е, създаването на забавни състезания с истински награди ще направи вечерите на семейните игри вълнуващи и пълни със смях. А игрите може да не са само настолни, защо не попитате децата си за любимата им компютърна игра? Може да ви хареса и на вас, а и най-накрая ще видите какво точно правят на тези игри и дали са най-подходящите без разправии.

Семейна крафт вечер

Предизвикайте семейството си да създаде нещо, като рециклира стари материали из къщата. Може би ще изпробвате уменията на всички за моден дизайн и ще видите кой може да създаде най-доброто облекло, използвайки елементи, които не са дрехи. Това със сигурност ще предизвика смях. Ако можете да похарчите малко повече пари, видяхме някои семейства да се събират и да правят свои собствени постелки за добре дошли. Разгледайте Pinterest и TikTok за повече идеи за дизайн на изтривалки.

Каквото и да интересува вашето семейство, тези дейности със сигурност ще ви сближат и могат да се персонализират за всяко семейство. Ако опитате някоя от тези дейности, споделете и ни кажете какви съвети имате за изграждане на по-близки семейни връзки през този празничен сезон.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град