игри в дома

Начало | игри в дома | Как да си направим ядлив пясък за бебета

Как да си направим ядлив пясък за бебета

Аз детето | 2024-02-08

Как да си направим ядлив пясък за бебета

Децата обичат да играят с пясък или поне по-малките, но понякога е малко притеснително да им доставиш тази радост, защото много от тях докато си играят в пясъчника решават да опитат как е и на вкус. Това често не води до проблеми, но все пак е пясък... Ако имате бебе или малко дете, което обича да слага всичко в устата си, направете му сензорен пясък, който се яде и с който да си играе!

Всъщност има много начини да направите свои собствени сензорни материали, подходящи за деца, и ако ги направите сами, имате пълен контрол върху съставките. Това означава, че ако вашите деца обичат да слагат всичко в устата си, можете просто да използвате ядливи съставки, които са безопасни за игра на бебета и малки деца! Като например този пясък...

Ето какво ще ви трябва:

  • Cheerios (използвахме многозърнести Cheerios, но такъв с мед и ядки вероятно също би свършил работа)
  • Блендер или кухненски робот

Да, това е – само зърнена закуска и блендер. Приготвянето на безопасен за бебето пясък у дома не може да бъде по-лесно!

1. Поставете Cheerios в блендер

Започнете, като изсипете малко Cheerios в блендер или кухненски робот. Не се притеснявайте твърде много за количествата, тъй като винаги можете просто да добавите още Cheerios, ако е необходимо!

2. Пуснете блендера или кухненския робот

След като добавите всичките си Cheerios, включете и го оставете, докато Cheerios се превърнат във фин прах. (Обемът им ще намалее значително.)

3. За по-интересно го направете като пясъчник в малка кутия

След като смелите Cheerios във фин прах, вашият фалшив пясък е готов за игра! Има такава копринена текстура. Ако нямате време или се опитвате да опростите нещата, не се колебайте просто да изсипете пясъка в тава и оставете бебето или малкото дете да си играе. Но за допълнително забавление можете да създадете кутия с плажна тема, която да върви с нашия ядлив сензорен пясък!

В случая в кутията има синьо желе от едната страна и ядлив пясък от другата, както и няколко пластмасови морски играчки. Това разбира се е подходящо за малко по-големите деца, нека бебетата се задоволят само с пясъка.

По идея на thecraftathomefamily.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град