малък готвач

Начало | малък готвач | Интересно гринч смути

Интересно гринч смути

Аз детето | 2016-12-18

Интересно гринч смути

Кой е казал, че по Коледа не можете да пиете смути? Обикновено свързваме смутитата с лятото, горещината и освежаващия им и разхлаждаш вкус. Смутитата са вкусни и приятни по всяко време на годината, всичко зависи от това как ще си ги направим. Освен това са страшно полезни и много вкусни. Можете да си направите такова за коледната сутрин например, ще е много интересно, когато поднесете на цялото семейство смути със закуската. Естествено, за да е тематично и в тон със сезона ще го направим доста интересно – в стил Гринч. Нали знаете, кой е Гринч – любимия на всички коледен „злодей“, така че смутито определено ще се получи доста интересно. Освен това има и наистина хубав и познат на всички вкус! Готови ли сте, можете да си го направите дори още сега!

Необходими продукти:
2 банана – хубаво е да са по-зрели, дори и леко презрели
2 кивита
1 чаена чаша прясно мляко
1 супена лъжица мед
бита сметана за украса
няколко малинки, ягоди – за украса

Ще ви трябват още и:
купа
вилица
сламки
чаши

Прави се повече от лесно:

Обелвате бананите и кивитата. Тук ние открихме един доста лесен начин да се обели киви и веднага го споделяме с вас. Разрязвате кивито на две. След това просто го прекарвате по ръба на купата с лек натиск и готово, направо пада в нея. Когато сте сложили вътре и двата вида плод, ги намачкате с вилица, така че да станат на каша. Понякога трябва малко повече от 5 минути, но пък става страхотно накрая. После добавяте всичко останало: прясното мляко и меда и разбърквате добре. Ако случайно смутито ви стане по-рядко, можете просто да смачкате още един банан или киви и да го добавите. Ще стане с още по-хубав вкус и лесно ще го спасите.

Накрая изсипвате в подходящи чаши, отгоре украсявате с бита сметана и няколко малини или ягоди, ако ви се намират. Ако не, можете да прибавите и шарени шоколадови пръчици, а за още по-коледен вкус можете да сложите и щипка канела. Става вкусно и интересно. Идеално си върви и с класически меденки, рецептата за които можете да намерите тук.

Опитайте, сигурни сме, че ще си подарите една интересна коледна сутрин!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град