малък готвач

Начало | малък готвач | Смайващо вкусни бисквити с банани и стафиди

Смайващо вкусни бисквити с банани и стафиди

Аз детето | 2017-01-04

Смайващо вкусни бисквити с банани и стафиди

Тези стафидено-бананови бисквити са лесни за приготвяне, не съдържат брашно, нито захар и въпреки това са изненадващо и смайващо вкусни. Когато за първи път си ги приготвихме трябва честничко да си кажем, не очаквахме нещо особено, но много се изненадахме. Вкусът се оказа невероятен и не успяхме да се задоволим само с една или две бисквити, нито с 10, но пък защо не след като са толкова здравословни. Мечтали ли сте да ядете сладко за закуска или вечеря – с тези бисквити ще можете да сбъднете тази мечта.

Необходими продукти:
3 банана
150 грама или 1 чаша и половина овесени ядки
2 супени лъжици стафиди

Приготвянето е просто за минути:

Обелете бананите и ги сложете в купа. След това с помощта на вилица ги смачкайте на пюре. За по-лесно е добре да имате по-узрели банани, дори да са леко покафенели, така даже са идеални. Към тях добавете овесените ядки и стафидите и разбъркайте хубаво, така че да се получи нещо като гъста каша или много лепкаво тесто.

В тавичка сложете хартия за печене, а с помощта на лъжица оформете бисквити. Просто пълните лъжицата със сместа, изсипвате я в тавичката и отново с нейна помощ леко притискате отгоре, докато не се получи плоска бисквита. Така правите с всички, като оставяте съвсем малко разстояние между отделните бисквити. Накрая просто слагате във фурната и печете 15-20 минути на 180 градуса.

Могат да се ядат както топли, така и студени и общо взето не им трябва нищо друго, дори и украса, защото са невероятно вкусни! Опитайте!

Направете си още:
Шоколадови шарени бисквити
Бисквитки от дъгата
Плодово-зеленчукови бисквитки за чудесен старт на деня



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град