малък готвач

Начало | малък готвач | Апетитни хапки с броколи и сирене

Апетитни хапки с броколи и сирене

Аз детето | 2016-11-01

Апетитни хапки с броколи и сирене

Всеки обича често да похапва сладки неща, възрастните също – само дето не си го признават. Никой не би отказал да има следното меню: палачинки с шоколад за закуска, торта за обяд, друга торта за вечеря и малко снаксове помежду тях. Понякога обаче трябва да се хапват и зеленчуци: моркови, чушки, че дори и броколи. Това, че са здравословни изобщо не значи, че не са вкусни. Знаете ли, че най-известните готвачи по света твърдят, че продуктите сами по себе си нямат кой знае какъв вкус, вкусът идва от начина на съчетаване и приготвянето им. Така че ето ви сега един интересен начин да заобичате броколите и да сте здрави и супервитаминизирани. Може пък дори да полетите след това или да имате някакви суперсили, кой знае? Броколите са загадъчен зеленчук!

Необходими продукти:
3-4 броколи
200 грама сирене
2 яйца
щипка сол
2 супени лъжици галета
малко масло

Ще ви трябват и:
тавичка
дълбока купа
хартия за печене

Време е да приготвим тази вкуснотия:

Първото, което трябва да направите винаги и с всеки плод или зеленчук, който няма кора е да го измиете добре. Така че измийте добре броколите. Срещнете ги поне два пъти с водата. След това ги накъсайте на малки парченца, няма значение какви. Не е нужно да са красиви, защото красотата на това ястие е другаде. След това към тях добавете и сиренето, като също хубаво го намачкате с ръце. Прибавете и галетата, щипка сол и накрая чукнете две яйца. Омесете цялата тази смес хубаво, все едно баба меси питка.

В тавичка постелете хартия за печене и от сместа направете топчета – размерите са каквито вие поискате, но ако заприличат на огромни кюфтета, вече няма да са точно хапки. На нас най-добре ни изглеждат колкото по-големички орехи. Поставете всяко топче в тавата на малко разстояние едно от друго. Върху всяко от тях сложете и малко масло, ама много малко. По една трошичка ще стига, това е колкото за вкус.

Сложете хапките във фурната и я включете или помолете някой да я включи на около 200 градуса. Апетитните хапки се пекат около 15-20 минути или докато придобият златисто-кафеникав цвят отгоре. Тогава изключвате фурната и ги оставяте леко да се охладят. По желание можете да прибавите на всяка и малко настърган кашкавал.

Това е, не изглеждат ли доста примамващо? Идеално си вървят и с шунка или печено пилешко месо, а можете да ги хапвате и просто така.

Опитайте още:
Печени картофи със зеленчуци
Рататуй – когато зеленчуците празнуват
Свежа зеленчукова пица



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град