малък готвач

Начало | малък готвач | Вкусни и интересни напитки за студена зима

Вкусни и интересни напитки за студена зима

Мирела Любенова | 2017-01-06

Вкусни и интересни напитки за студена зима

Най-накрая дочакахме и зимата – истинската, заснежена, мразовита и въпреки всичко забавна зима. Снегът натрупа и е време за игра! Естествено всеки знае, че след голяма снежна игра, когато бузите и носът ти се зачервят от студ, а дрехите ти са мокри от снега, очакваш да се прибереш някъде на топло, а защо не и да грабнеш нещо вкусно и сгряващо, като например чай или горещ шоколад. Феновете на чая и особено на горещия шоколад по света обичат зимата поради една основна причина – тогава могат да пият горещ шоколад на корем и имат добро извинение. Пия го, за да се стопля в тази студена зима. Разбира се всички обичаме горещ шоколад или пък чай и знаем колко приятно сгряват цялото тяло тези две напитки и каква сладост ни носят. Но ако сте настроени малко по-интересно и още не ви се спира с игрите, ви предлагаме да опитате някоя от тези интересни напитки, които не само ще ви стоплят, но и ще ви донесат забавно настроение.

Зелен чай с мед

Опитвали ли сте зелен чай? Ама чист зелен чай? Всички обичаме чая от мента или липа, но знаете ли, че в повечето страни в света на това му казват просто билкова отвара, а чаят е съвсем друго нещо. Зеленият чай се приготвя единствено от листата на чаения храст, които са подложени на минимално окисляване по време на обработката им. Зеленият чай произхожда от Китай, но се свързва и с много други азиатски държави, като Япония и Южна Корея и в тези държави, когато кажат „пия чай“ имат предвид точно зелен и нищо друго. Така че защо не опитате и вие, вкусът му е интересен и се харесва на много хора. Както ментата и липата, така и чист зелен чай също се продава на пакетчета. Затопляте вода, слагате едно пакетче зелен чай, една или две супени лъжици мед и го оставяте да престои 5-8 минути. Вкусът е страхотен!

Мляко с масло и мед

Може би комбинацията ви звучи странно и дори гадно, но в действителност е много хубава напитка. Казвайки масло нямаме предвид цяла бучка или нещо такова, а съвсем малко, колкото грахче. Тази напитка често се приготвя на децата в Русия, а знаете, че на някои места там е доста студено, така че ние им имаме доверие, че разбират от тези неща. За целта, както казахме, ви трябва съвсем малко масло, което да сложите в чаша с топло прясно мляко и отново към това да прибавите една лъжица мед. Става вълшебно!

Топла напитка с вкус на ябълков пай

За тази напитка може би ще ви трябва малко помощ от родител. Но пък е доста забавно навън да вали, а вие заедно да приготвяте нещо вкусно, интересно и ароматно. Ще ви трябват:
1 чаша сок от ябълка, 3 пръчици канела и малко подсладена сметана.
В тенджера смесете сока от ябълка с канелата и изчакайте да заври. Отместете от котлона и оставете за 30 минути. Подгрейте отново преди да сервирате, след това сипете в чашки и отгоре добавете обилно количество сметана. Ммммм...

Това е от нас! Сега остава да ви кажем да си изберете една от тези вкусни топли напитки, да си я приготвите и да се наслаждавате на зимата!

ПС: А вие имате ли любима топла напитка, споделете с нас, какво обичате да пиете през зимата?

Вижте още:
Домашен горещ шоколад за студена зима
Десетте причини, заради които да харесваме зимата
Животните са готови за зимата, а вие?
Най-готините зимни игри



Коментари
2 коментара

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 07.01.2017

Аз обичам да пия през зимата горещ шоколад и топло мляко.

Симона Тодорова, 12 г.,

Публикувано на 08.01.2017

Наистина интересна статия! Моята любима напитка през зимата е мляко с горещ шоколад! ( а през лятото млечен шейк)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град