важните неща

Начало | важните неща | Ето какво да направите, за да сте спокойни в ТикТок, както и родителите ви

Ето какво да направите, за да сте спокойни в ТикТок, както и родителите ви

Аз детето | 2022-03-23

Ето какво да направите, за да сте спокойни в ТикТок, както и родителите ви

TikTok е забавен. TikTok е пристрастяващ. TikTok е… рисков? Има много дебати относно поверителността и сигурността на приложението, особено с неговата компания майка, ByteDance, оперираща от Пекин. Макар компанията да се опитва да прави приложението все по-безопасно, все още нито един потребител не е сигурен колко от данните му в TikTok се прехвърлят към неизвестни места. И все пак има настройки, които можете да направите, за да поддържате по-високо ниво на поверителност в TikTok. С тях и родителите ви ще са спокойни и ще ви оставят повече време в иначе забавното приложение.

TikTok наистина иска да сподели вашия акаунт с всички, които познавате. От бизнес гледна точка, разбира се, има смисъл: приложението иска повече потребители. В случая с деца обаче, това не е хубаво. Повечето от вас са тук, за да гледате забавни видеоклипове. Ако имате клип, който искате да споделите с някого можете да го направите сами.

TikTok надхвърля това, което може да очаквате от приложение по отношение на „споделяне“ на вашия акаунт с други. Компанията за социални медии иска да изпрати вашите контакти не само на вашите приятели в самото приложение, нито само на вашите приятели във Facebook, но и на хора, които познават хората, които познавате, както и на хора, които отварят или изпращат връзки към вас. Това не ни харесва и вероятно не трябва да харесва и на вас.

Затова нека да разгледаме някои настройки, които можете да промените, за да спрете този тип поведение.

Спрете TikTok от предлагането на вашия акаунт на други

За да спрете TikTok да предлага вашия акаунт на всички, докоснете раздела Профил, след това се насочете към Настройки и поверителност > Поверителност > Предложете акаунта си на други. От тук деактивирайте всичките четири подходящи опции, включително „Контакти“, „Приятели във Facebook“, „Хора с взаимни връзки“ и „Хора, които отварят или изпращат връзки към вас“.

Изключете синхронизирането за контакти и приятели във Facebook

Ако си мислите: „Чакай, нали просто деактивирах тези опции?“... Точно под „Предложете своя акаунт на други“ ще намерите „Синхронизиране на контакти и приятели във Facebook“. Тази опция за настройки е малко по-различна, тъй като позволява на TikTok периодично да проверява контактите на телефона ви и приятелите ви във Facebook, за да види дали има нови хора, които да добавите към списъците си. Проверете тази страница с настройки, за да видите дали някоя от опциите е активирана за вашия акаунт, и бързо деактивирайте тези опции, ако е така. Освен това ще имате опцията за „Премахване на контакти“ или „Премахване на приятели във Facebook“, ако в акаунта ви има запазен някой от тези типове контакти. Ако опциите изглеждат неясни, това е вашият знак, че няма свързани контакти.

Включете двуфакторната проверка

Нека да си починем от агресивните социални връзки на TikTok и да разгледаме настройка, която просто ще защити акаунта ви от хакери: двуфакторното удостоверяване (2FA) е мощна функция за сигурност. Обикновено влизате в акаунти, като въведете правилното потребителско име и парола. С 2FA се нуждаете от втора форма на удостоверяване, обикновено или от код на текстово съобщение, или от потвърждение от надеждно устройство. Ако все още не сте настроили тази функция, трябва да го направите сега.

За да започнете, отидете на Настройки и поверителност > Сигурност и влизане > Потвърждаване в 2 стъпки. Оттук можете да изберете поне два метода за потвърждение, между SMS, имейл и вашата парола. След като докажете връзката си с избраните от вас методи, ще бъде зададена 2FA.

Направете това като за начало и елате пак на сайта ни, имаме още няколко съвета за вашата безопасност скоро!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град