новини детски

Начало | новини детски | Дядо Коледа тръгна да раздава подаръците: как да го следвате с Google или Norad

Дядо Коледа тръгна да раздава подаръците: как да го следвате с Google или Norad

Аз детето | 2023-12-24

Дядо Коледа тръгна да раздава подаръците: как да го следвате с Google или Norad

Дядо Коледа тръгва да раздава подаръци на децата по света, като се очаква довечера той да е над България. За 67-а година от Обединеното командване на Противовъздушната отбрана на Съединените щати НОРАД следят в реално време пътуването на Дядо Коледа.

Ако искате да видите къде е Дядо Коледа по време на пътуването му, можете да проверите NORAD Tracker Santa Tracker и Google Tracker Santa Tracker. Не забравяйте, че тъй като шейната му е леко магическа, понякога може да е трудно да следите Дядо Коледа, особено когато той иска да остане скрит, за да не развали коледната магия. Няма точна наука за проследяване на Дядо Коледа!

NORAD Tracker

Програмата NORAD Tracks Santa съществува от 1955 г. и помага на семействата да следят траекторията на полета на Дядо Коледа. Оперативният център на NORAD Tracks Santa вече е „напълно оперативен“ с приблизително 750 канадски и американски военни и цивилни доброволци, за да разпространяват настроението на Дядо Коледа. Можете да го намерите на www.noradsanta.org.

Проследяването на Дядо Коледа на Google

Google започна да следи Дядо Коледа през 2004 г. От днес той може да бъде проследен на уебсайта на Google и в приложението Santa Tracker 2023. Можете също да използвате Google Assistant, за да научите повече за Дядо Коледа и да поискате актуализации от Северния полюс. Google Assistant също разказва вицове за Дядо Коледа, заедно с други функции. Проследяването на Дядо Коледа на Google включва ръководство за семейството, викторини и различни игри с коледна тематика, които да играете, докато чакате. Google изчислява, че пътуването на Дядо Коледа отнема 25 часа, така че ще трябва да продължите да проверявате, за да видите кога той трябва да стигне до вас, за да сте сигурни, че бисквитките и млякото са готови за пристигането му.

В празничната нощ 7 милиарда и 600 милиона подаръка трябва да бъдат раздадени. Според изчисленията на учените, ако те са направени в работилниците на Дядо Коледа, само при изработването на детските играчки са се включили около 90 000 елфи. От НОРАД потвърдиха, че той се движи по график и че метеорологичните условия ще позволят да измине планираните 510 милиона километра.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град