новини детски

Начало | новини детски | За бъдещите първокласници в НУИ „Добри Христов“ – Варна 13 януари ще е Ден на отворени врати

За бъдещите първокласници в НУИ „Добри Христов“ – Варна 13 януари ще е Ден на отворени врати

Аз детето | 2024-01-06

За бъдещите първокласници в НУИ „Добри Христов“ – Варна 13 януари ще е Ден на отворени врати

Елитното училище по изкуствата ще запознае кандидатите за първи клас за следващата учебна година с тайните на инструментите, а родителите ще научат всичко за приема. Необходимо е предварително записване. Традиционно посрещан със силен интерес от талантливите деца и техните амбициозни родители, Денят на отворени врати на едно от най-авторитетните в България национални училища по изкуствата – НУИ „Добри Христов“ – Варна, ще се проведе на 13 януари 2024 г., събота.

Точно в 10:00 ч. училището ще приеме като свои очаквани гости всички деца, които искат да кандидатстват за първи клас за учебната 2024-2025 г., и техните родители.

Преподавателите ще предложат интерактивни демонстрации на специалностите, които се изучават от първи клас. Желаещите да кандидатстват и техните родители ще могат да се запознаят и с елементите на приемните изпити за различните специалности.

Отделните специалности в НУИ „Добри Христов“ имат свои специфики при представянето. За музикалните специалности например кандидатите и техните придружители ще могат да посетят зали за демонстрация на изпита по солфеж от 10:00 ч. За тези демонстрации е необходимо предварително записване на тел. 0876 077 569, защото групите ще бъдат с определен брой деца и родители, за да се гарантира ефективност на консултациите.

От 11:00 ч. многобройните кабинети по различни инструменти също ще предлагат демонстрации. Там родителите ще могат да се запознаят с преподавателите, а децата ще имат най-харесваната от тях възможност – да опитат да посвирят на предпочитан музикален инструмент.

За специалност „Класически танц“ демонстрацията ще започне в 10:00 ч. Тук също ще има предварително записване на тел. 0876 077 569 и отново групите ще бъдат с определен брой деца и родители, за да се гарантира ефективност на консултациите.

Важна подробност за семействата е, че трябва да подготвят за децата си цвички и удобно спортно облекло за демонстрациите в балетните зали. Учителите и ръководството на училището очакват с нетърпение да се запознаят с най-младите таланти на Варна.

Запишете се на телефон 0876 077 569 до 12.01.2023 г., за да бъдете включени в графика на демонстрациите на изпита по солфеж и класически танц.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град