новини детски

Начало | новини детски | Ето къде в Бургас оставиха коледните си елхи

Ето къде в Бургас оставиха коледните си елхи

Аз детето | 2024-01-07

Ето къде в Бургас оставиха коледните си елхи

Дадоха нов живот на коледните дръвчета в Бургас. Инициативата „Посади жива елха“ се провежда за седма поредна година от Сдружение „Зелена Странджа“. Хубавото време изпълни с деца и възрастни парк „Изгрев“. „Живите дървета са едни посланици във времето. Засаждайки ги днес, ние даваме живот на дървета, които ще радват нашите деца и внуци“, коментира Владимир Димитров от Сдружение „Зелена Странджа“.

Цял клас от съседно на парка училище даде нов живот на коледното дръвче, което от класната им стая беше засадено в парка. „През цялото време, докато елхичката беше при нас, се стараехме да бъде тихо в стаята, да не я тревожим с много шум, поливахме я! Обичат природата“, сподели учителят Теменуга Грозданчева.

От Сдружение „Зелена Странджа“ всяка година избират различен квартал в Бургас. Така хората могат да засадят елхичките си и да се грижат за тях, а градското пространство да се облагороди с нови дървета. „Важно е да засадим елхичката, за да си остане жива и за следващите празници“, добави Николай Сотиров.

За първа година в инициативата се включиха и от съседния пенсионерски клуб, за да има приемственост между малките и възрастните.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град