новини детски

Начало | новини детски | Добрият пример: STEM отборът на 18 СУ „Уилям Гладстон“ е гордост за България

Добрият пример: STEM отборът на 18 СУ „Уилям Гладстон“ е гордост за България

Аз детето | 2023-12-26

Добрият пример: STEM отборът на 18 СУ „Уилям Гладстон“ е гордост за България

STEM отборът на 18 СУ „Уилям Гладстон“ печели престижни отличия от международни форуми. Учениците Алекс Ламбев, Димитър Демирев и Любомир Топалов споделиха пред Bulgaria ON AIR, че отличията означават много за тях. Било им е приятно и интересно да видят „как стоят нещата в САЩ“, където са проведени финалите.

„Това не е започнало от нас, а от училището“, отбеляза Любо. Ръководителят на отбора Светлана Ковачева посочи, че с много труд и постоянство резултатите са дошли, което ги прави изключително щастливи. „STEM обучението помага на децата да мислят по по-различен начин. Имат критично мислене, креативност и въображение. Само теорията доникъде не води. Много мотивирани са, чакаме момента, в който ще ни потърсят и ще кажат „Кога ще се събираме пак“. Увереността дойде малко преди националното състезание. А след националното не можехме да ги спрем“, разказа тя.

По думите на преподавателя отборът се изгражда лесно, когато имат общ интерес. Момчетата признаха, че не са се почувствали добре, когато са разбрали резултатите от PISA тази година. Нямаше голям интерес към този тест. Този тест в България не се отличава само от останалите европейски държави, но и от останалите тестове в България, отбелязаха те. А малко след прибирането от състезанието в Азербайджан учениците започват подготовка за следващото национално състезание в София, което е и квалификация за световното първенство в САЩ.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град