интересно

Начало | интересно | Деляна Маринова – Джуджи от телевизия Bulgaria ON AIR става посланик на „Стара хартия за нова книга“

Деляна Маринова – Джуджи от телевизия Bulgaria ON AIR става посланик на „Стара хартия за нова книга“

Аз детето | 2018-09-03

Деляна Маринова – Джуджи от телевизия Bulgaria ON AIR става посланик на „Стара хартия за нова книга“

Водещата на предаването „Фамилно“ по Bulgaria ON AIR Деляна Маринова – Джуджи, става посланик на инициативата за насърчаване на четенето сред децата „Стара хартия за нова книга“. На 16 септември, неделя, Джуджи ще излезе от телевизионното студио, откъдето всеки уикенд среща зрителите с интересни, полезни и забавни събития за цялото семейство, и самата тя ще се включи в такова събитие в София, давайки личен пример. Телевизионната водеща ще се забавлява с малките участници, които са предали стара хартия за рециклиране, и ще провери знанията им с литературен куиз. Викторината, която ще се проведе около обяд, ще бъде вдъхновена от литературната тематика, под която протича кампанията тази година – „Светът на Нарния“

„Трябва да насърчаваме децата да четат, да създадем любов както към литературата, така и към природата от най-ранна възраст. Това, разбира се, става с личен пример. Родителите сме тези, които трябва да въведем децата в необятния и вълнуващ свят на книгите и да ги възпитаваме и учим как да пазят природата“, категорична е водещата на „Фамилно“.

Тази година Bulgaria ON AIR, Dnes.bg и Az-deteto.bg, които са част от Investor Media Group, подкрепят инициативата „Стара хартия за нова книга“. В нея всяко дете, което доведе със себе си възрастен, който донесе 5 кг стара хартия, ще получи нова книга по избор. Малчуганите, които пък предадат допълнителни 5 кг хартия за рециклиране, ще получат втора книжка на екотематика – новото специално издание на „ЕКОПАК България АД“ – „Грийн тийн“. Събитието в София започва от 10 часа на бул. „Витоша“ 37 и ще продължи до 19 часа.

Инициативата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 година и се провежда под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова. Организатори на събитието са Книжен център „Гринуич“ и „ЕКОПАК България АД“. Тази година шест общини Бургас, Хасково, София, Русе, Плевен и Пловдив ще посрещнат кампанията, която дава възможност на децата да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град