интересно

Начало | интересно | Оригиналната карта на Стоакровата гора е обявена за най-известната илюстрация от книга за всички времена

Оригиналната карта на Стоакровата гора е обявена за най-известната илюстрация от книга за всички времена

Аз детето | 2018-07-11

Оригиналната карта на Стоакровата гора е обявена за най-известната илюстрация от книга за всички времена

Оригиналната карта на Голямата гора от „Мечо Пух“ беше продадена на търг на аукционната къща „Сотбис“ в Лондон за рекордната сума от 430 000 британски лири (570 137 щатски долара), съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес. Освен това по същото време тя беше обявена и за най-известната илюстрация на книга за всички времена! Рисунката е с дата 1926 година и за първи път се появява в книгата „Мечо Пух“ на известния А. А. Милн. Смята се, че художникът сътворил скицата-карта е самият автор, заедно със своя син Кристофър Робин! Макар че под самата рисунка е написано името на Ърнест Шепърд експерти твърдят, че той е взел съвсем малко участие в картата!

Нарисувана на първите и на последните страници на оригиналната книга, картата въвежда читателя в обичания свят на Кристофър Робин и неговите горски приятели – Йори и Прасчо. Още 4 оригинални илюстрации от „Мечо Пух“ бяха продадени на търга заедно с картата. За петте творби бяха броени 917 500 британски лири. Много интересно е и твърдението, че десетки илюстратори от целия свят са се опитвали да прерисуват картата, но никога не са успявали да го направят както трябва. С всеки един детайл и да придадат този неотменен дух, който веднага сякаш те пренася в една от любимите гори на всички хора по света! А вие дали можете да нарисувате картата! Опитайте – заниманието е доста интересно!

Снимки: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град