интересно

Начало | интересно | Най-интересните детски закуски по света

Най-интересните детски закуски по света

Аз детето | 2018-08-28

Най-интересните детски закуски по света

Какво обикновено имате за закуска? Някой сандвич с шунка или пък мюсли обилно полято с прясно мляко? Плодове или пък любимите палачинки? Най-вероятно закусвате всякакви храни, които ще ни е трудно да изредим точно в този момент, защото ще отнеме много време. Все пак закуските по света са толкова много колкото са и хората. Не само, че са традиционни за всяка страна, но не се съмняваме, че и всеки човек ги преобразява според личния си вкус. Въпреки това има закуски, които копнеем да опитаме. Да, вярно, че са смятани за детски, но пък какво от това щом изглеждат толкова вкусни. Бързаме да ви разкажем и да ви ги покажем преди да сме наводнили цялата си клавиатура с лиги!

По аржентински

И най-големият кошмар може да се превърне в спомен за сладък сън с аржентинската традиционна закуска. Тук всеки любител на сладкото ще се чувства като в рая. За закуска се предлагат кроасани, но не какви да е, а пълни с дулче де лече, пудингоподобен крем направен от карамел и кондензирано мляко. Добавете към това и чаша топло мляко с шоколад и имате наистина сладичка закусчица.

По ямайски

Забравете за пилето по време на вечеря! В Ямайка децата го хапват за закуска! Варено пиле с варен ориз и портокали. Плюс пухкави пържени кнедли – ето това е богатата закуска в екзотичната страна.

По малайзийски

Оризът тук е основна съставка, но не е просто сварен. Той е сварен в кокосово мляко, което му добавя екзотичен и свеж вкус. Към него ще получите и чили сос, домашно направен разбира се, но доста лют. Интересно, децата там наистина обичат лютото. Към ориза добавете и аншоа, варено яйце и фъстъци и ето ви закуска. Доста е странна, но пък кои сме ние да ги съдим... Все пак сме яли кюфтета с кисело мляко! Ха-ха-ха, но наистина сме го правили, въпреки че не ви препоръчваме. Но пък тази закуска изглежда апетитна!

По шведски

В страната на Пипи Дългото чорапче и Карлсон очаквахме да има торта или поне кюфтенца, но не познахме. Сандвичите са най-предпочитаната закуска! При това са направени от плоски пържени питки намазани с малко масло и покрити с парче пушена сьомга или пък хайвер... Интересно... Малко кашкавал и черен билков чай и ето ти закуска. Не сме сигурни обаче, че Пипи би я одобрила!

По нигерийски

Вярвате или не, знаем, че не ни вярвате – обаче закуската в Нигерия ни е любимата. Тя не е така богата като останалите, но пък съдържа наистина нещо много интересно – варено-печена овесена каша. Представяте ли си? Звучи необичайно, но изглежда вкусно. Доколкото разбрахме (за нещастие все още не сме успели да я опитаме) кашата има вкус почти като на нашите мекици, но... тук идва едно но.... към това децата не добавят сирене или сладко, а гореща супа от червени чушки. Интересно...

Сега остава да ви попитаме коя от изброените закуски ви изкуши най-много? Споделете с нас в коментарите!

Снимки: pixabay.com

Обичате ли не само да похапвате, но и да приготвяте различни вкуснотии? Тогава си харесайте нещо от нашите рецепти!



Коментари
1 коментар

Теодора , 13 г.,

Публикувано на 16.01.2023

Най ме изкуши аржентинската закуска.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град