Инициативи

Начало | Инициативи | Децата питат кмета в нова национална кампания

Децата питат кмета в нова национална кампания

Аз детето | 2022-07-18

Децата питат кмета в нова национална кампания

Сдружение „Безопасни детски площадки“ стартира национална кампания „Децата питат кмета!“. Целта, която си поставят от гражданското сдружение, е да бъдат събрани 6-те най-популярни въпроса от деца към представители на местната власт – кметове на населени места, райони, общински съветници. „Ако си между 8 и 18 години, можеш да зададеш въпрос на кмета на твоето населено място. Попитай го всичко, от това какво работи, до как взима решения или потърси решение на конкретен проблем. Няма забранени теми! Търсим твоето мнение и се интересуваме от всичко, което вълнува ТЕБ!“, подчертават организаторите на кампанията.

Въпроси ще се събират до края на септември 2022 г., след това в рамките на един месец ще бъдат разпратени. От сдружението очакват отговорите до края на ноември 2022 г. Въпросите ще бъдат зададени към кметовете по имейл и чрез медиите. Бъди активен, бъди честен и участвай! Твоят град или твоето населено място има нужда от теб! Попълни онлайн формата с твоя въпрос! https://bit.ly/3RoLwZC

На 16 юли, по време на Кашонвил „Градът на бъдещето“, в рамките на Академия за родители на открито от сдружение „Безопасни детски площадки“ очакват деца и младежи, които да предадат своите въпроси и на хартия или да научат повече за кампанията.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град