Инициативи

Начало | Инициативи | Търсят се малки и големи доброволци за почистване на Витоша тази събота

Търсят се малки и големи доброволци за почистване на Витоша тази събота

Аз детето | 2022-06-17

Търсят се малки и големи доброволци за почистване на Витоша тази събота

На 18 юни малки и големи са поканени на първото издание на кампанията „Заедно за по-чиста Витоша“, за да се погрижат за „домашната“ планина. Това е първото подобно събитие от инициативата под наслов „Заедно за Витоша“, с която организаторите целят, обединявайки институции и доброволци, да успеят да правят различни кампании за подобряването на условията в планината и грижата за природата.

Сборният пункт за всички желаещи да се включат на 18-и юни е в 10:30 пред хижа „Алеко“, когато ще бъде официалното откриване на кампанията. На място през целия ден ще има музика и приятни изненади за всички участници.

За достъпа до планината и обратно има подсигурен безплатен транспорт по следния график: 9:00 от паркинга под моста на НДК, 9:30 и 11:00 от площада на Драгалевци, 15:30 връщане от хотел „Морени“.

Ще има три основни „Фино“ пункта – на хижа „Алеко“, до хотел „Морени“ и на долна станция на „Витошко лале“ 1, където освен ръкавици и чували, участниците ще получат и своята специална гривна за участие, с която могат да се възползват от достъп до лифт „Витошко лале“ и до освежаващи напитки в зоната на „Алеко“ и Черни връх.

„Целта на събитието е да съчетаем полезното с приятното и да дадем добър пример, като споделим приятна разходка сред природата със семейството и приятелите, като същевременно съберем боклука, който видим по пътя си“ споделят организаторите и приканват повече хора да се включат в кампанията.

Вижте още:
10 факта за Витоша, които не знаетеКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град