новини детски

Начало | новини детски | Деца посетиха „България он ер“ и най-много харесаха студиото на телевизията

Деца посетиха „България он ер“ и най-много харесаха студиото на телевизията

Аз детето | 2013-11-01

Деца посетиха „България он ер“ и най-много харесаха студиото на телевизията

В Деня на народните будители 12 български компании с общо над 8 500 служители отвориха врати за децата си и със специално разработени програми и игри  им показаха защо трудът на родителите им е важен. Проектът е идея на българската мрежа на Глобалния договор на ООН и запознава децата с професията на техните родители.

Необходимостта младите хора навреме да се ориентират в света на все по-неясните професии е в основата на инициативата. Другата цел е да се покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо от това каква професия упражнява.

Децата на Медийна група „България он ер“ също се запознаха с работата на телевизионните и радиоводещи, репортерите, редакторите, операторите, графичните дизайнери. Най-голям интерес предизвика студиото на телевизията, което е едно от най-големите и модерни студиа в България. Децата записаха и пожелания за слушателите на радио „България он ер“.

Седемгодишният Красимир Лаков даде сериозна заявка,че ще тръгне по пътя на дядо си и на баща си-икономическите журналисти Красимир и Ивайло Лакови. Малкият Краси си мечтае да стане футболист, но след като води перфектно емисия „Спорт“ и успя да се справи с трудностите на аутокюто, се замисли дали да не замени тази своя мечта с професията на спортен журналист.

Днес инициативата пилотно се проведе в компаниите медийна група "България он ер", „Овергаз Инк“ АД, „Контур Глобал Марица Изток 3“ АД, „ТехноЛогика“ ЕАД, „Асарел Медет“ АД, „Делойт България“ ЕООД, както и „Аурубис България“ АД, „Пиреос банк България“ АД, Мтел АД, Адвокатска кантора „Доковска, Атанасов и съдружници”, „Огняново-К“ АД и „СИБанк“ АД.

Плановете на Българската мрежа на Глобалния договор са инициативата да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна.

Снимка: Bulgaria On AirКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град