новини детски

Начало | новини детски | Нови електронни учебници ще помагат в училище

Нови електронни учебници ще помагат в училище

Аз детето | 2013-10-23

Нови електронни учебници ще помагат в училище

Ново поколение атрактивни електронни учебници ще помагат на децата от 1-ви и 2-ри клас, това обяви директорът на издателство "Просвета".
Чрез тези учебници учениците ще могат да работят от вкъщи, защото те не са просто сканирано копие на хартиените си варианти, а включват и допълнителни занимания, упражнения, задачи и игри, уточняват от издателството.

Онлайн версиите на всички предмети за 1-ви и 2-ри клас по учебниците вече са изготвени и могат да бъдат закупени срещу 4.80 лв. годишен абонамент за всеки предмет.

До края на учебната година постепенно ще излязат електронните учебници за останалите предмети и класове до 7-и клас. Предвидено е да започне и адаптирането им за смарт устройства като таблети.
От екипа на "Просвета" увериха, че електронните учебници имат висока педагогическа стойност и напълно отговарят на новото поколение ученици, които работят в условията на интернет.

Освен уроци, от издателството предлагат и образователна игра "Маймунски приказки" - засега за 1-ви и 2-ри клас, но до няколко месеца ще бъдат готови следващите нива до 5-ти клас.
Ако едно дете успее да изиграе играта докрай за 1-ви клас, означава, че е усвоило материала за този клас с отличен.



Коментари
1 коментар

Йоана , 12 г.,

Публикувано на 11.11.2013

Егатий глупавата идея

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град