афиш

Начало | афиш | „Вълшебството на Пепеляшка“ – детски спектакъл запознава малките зрители с балетното изкуство

„Вълшебството на Пепеляшка“ – детски спектакъл запознава малките зрители с балетното изкуство

Аз детето | 2022-06-10

 „Вълшебството на Пепеляшка“ – детски спектакъл запознава малките зрители с балетното изкуство

Чрез класическия балет и разкошната музика на П. И. Чайковски, малките балерини от балетно студио „Пирует“ и балетно студио „Красимира Колдамова“, разказват за силата на майчината обич, приятелството и вярата в доброто. Изключително цветен и забавен, спектакълът пренася малките зрители в приказния свят на Пепеляшка и нейната майка, чийто дух се превъплъщава в добрата фея. Със своята силна любов и вяра, феята прави голямото вълшебство и превръща Пепеляшка в красива принцеса.

Основна тема в спектакъла е любовта. Но не тази между Пепеляшка и принца, а силната обич между майка и дете, която оставя следа завинаги у всеки един човек. В този прочит на приказката, акцентът е върху житейските уроци, надеждата и търсенето на красивото, на които всяка майка учи своите деца.

Благодарение именно на тях, малката Пепеляшка в представлението получава шанса да стане част от цветното празненство, организирано от принца и да създаде нови истински приятелства.

Адаптиран специално за деца, спектакълът има за цел да запознае малките зрители със същността на балетното изкуство, което в случая припомня истинските човешки ценности и емоции. След представлението всяко дете, което проявява интерес към балета, ще може да се включи в безплатен урок по класически балет.

На премиерният спектакъл в ролята на принца ще влезе артистът от Националната Опера и Балет – Симеон Атанасов. Спектакълът е съвместен проект на балетно студио „Пирует“ и балетно студио „Красимира Колдамова“, осъществен със съдействието на Национален Фонд Култура.

Музика: П. И. Чайковски

Постановка и хореография: Ася Енева и Красимира Колдамова.

Ще ви очакваме в събота (11-ти юни) от 19ч. и в неделя (12-ти юни) от 12ч. в „Театро – отсам канала“ на ул. „Върбица“ 12.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град