новини детски

Начало | новини детски | Нови и много интересни специалности ще има за учениците в Бургас

Нови и много интересни специалности ще има за учениците в Бургас

Аз детето | 2022-02-11

Нови и много интересни специалности ще има за учениците в Бургас

„Асистент по дентална медицина“, „Програмиране на роботи“, „Технология на хомеопатичните и фитопродукти“ са новите специалности, които училища в Бургас въвеждат след седми клас. Училището „Петко Росен“ обявява профил „Интериорен дизайн“. Новост е и „Рекламна графика“ в Средно училище „Епископ Константин Преславски“.

Новите специалности, които ще бъдат разкрити от септември, са изключително актуални и адаптирани към нуждите на пазара на труда, казаха от пресцентъра на общината. Поради силния интерес от страна на гимназистите през миналата година, от тази есен ще бъде разкрита и втора паралелка „Графичен дизайн“ в Английската езикова гимназия „Гео Милев“, която ще се реализира в партньорство с филиала на Националната художествена академия в Бургас.

В последните три-четири години в морския град се наблюдава положителна тенденция за увеличаване на броя на учениците, завършващи седми клас. В сравнение с 2020 година броят им през 2021 година е бил с над 300 ученици повече или 4064, а през учебната 2022/2023 година по предварителни данни те ще бъдат 4125, казаха от общинския пресцентър.

Наред с новите паралелки, остават привлекателни и тези, които бяха открити в последните една-две години – „Съдебна администрация“, „Недвижими имоти“, „Корабоводене“, „Ремонт на летателни апарати“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град