новини детски

Начало | новини детски | Авторката на Хари Потър пише нова книга за деца

Авторката на Хари Потър пише нова книга за деца

Аз детето | 2015-11-05

Авторката на Хари Потър пише нова книга за деца

Джоан Роулинг, знаменитата създателка на още по-знаменития и по-известен дори от Гандалф магьосник Хари Потър, обяви, че работи по нова книга за деца. Роулинг твърди, че вече е време за нов и интересен герой и след като получила съобщения и писма от милиони фенове по света, че искат още истории за Хари тя решила – ще напише нова книга, която се надява да има същия успех като него. Според авторката историята на смелия магьосник е приключила и вече няма как да се продължи, но пък има още толкова неща, които очакват да бъдат написани и прочетени.

„Един ден ми хрумна една интересна история и реших да я запиша за всеки случай. Оказа се, че е идеална да се продължи в цял детски роман и много ми харесва. Непременно ще я завърша и издам“ – заявява Роулинг. Тя отказа да разкрие каква е тематиката и дали ще има нещо общо с Хари Потър. Но дори да няма нищо общо с магическия свят, се доверяваме на въображението й, което със сигурност може да сътвори друга хитова поредица. Все още не може да разкрие точната дата на издаване, но казва, че ще е съвсем скоро.

Авторката също така отбелязва, че има и много идеи за книги за мама и татко. „Понякога се страхувам, че няма да успея да напиша всички книги, за които имам идеи“ – споделя още Роулинг.

Нека ви припомним, че последната книга за Хари Потър – „Хари Потър и даровете на смъртта“ беше публикувана през 2007 година. Оттогава писателката е автор само на няколко книги за възрастни, най-вече под псевдонима Робърт Гълбрайт. Романите за смелия магьосник са преведени на повече от 77 езика и са издадени в общ тираж от 450 милиона копия. Също така всичките са филмирани. И въпреки че оригиналната поредица за нашия любим герой е завършила, и в литературата и в киното, Роулинг периодично публикува разкази от света на Хари. Може би вече сте прочели „Фантастични животни и къде да ги намерим“, „Куидичът през вековете“ или „Приказките на барда Бийдъл“. Всъщност знаете ли, че по първата книга дори ще има филм, който се очаква да излезе на 18-ти ноември 2016 година.

Така че остава с вас просто да си спомняме и препрочитаме любимите моменти от Хари Потър и да очакваме и новата книга на любимата ни писателка!

Вижте още:
На кой герой от книгите за Хари Потър приличаш? – тестКоментари
1 коментар

Хърмаяни , ,

Публикувано на 10.03.2022

Аз съм Хърмаяни.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град