малък готвач

Начало | малък готвач | Призрачни паякови яйца

Призрачни паякови яйца

Аз детето | 2016-10-17

Призрачни паякови яйца

Всички знаем, че съвсем скоро идва Хелоуин и макар че този празник не е български, все по-често го празнуваме и тук. Доста хора са против това, но все пак за тези от вас, които ще го празнуват сме длъжни да предложим няколко идеи. Това е една интересна и ефектна рецепта за хелоуински гости, която се прави много лесно, не изисква много продукти, но е чудесна добавка към вашето хелоуинско парти.

Необходими продукти:

  • няколко яйца – броят зависи от това колко паякови яйца искате да направите
  • маслини
  • майонеза


Какво се прави:
Напълнете тенджера с вода и я сложете на котлона. След това сложете в нея яйцата. Оставете ги да заврят. След като водата заври засечете 12 минути и след това изключете котлона. Помолете някой възрастен да ви помогне да махнете яйцата от котлона и да ги охладите със студена вода. След това ги обелете и разрежете на половинки. Внимателно извадете жълтъците, така че половинките белтъци да останат непокътнати. Сложете всички жълтъци в купа и с помощта на вилица ги смачкайте. Добавете към смачканите жълтъци 1 супена лъжица майонеза и разбъркайте добре. След това с тази смес напълнете яйцата.

Сега да направим и паяците. За тази цел ще ни трябват черни и големи маслини. Разрежете маслините наполовина също като яйцата. Едната половинка ще е тялото на паяка, а от другата ще направим крайниците. По средата на яйцето сложете половинката маслина. Останалата част разрежете на тънки ленти, ако не сте сигурни, че ще се справите отново помолете някой за помощ. След това наредете лентите от двете страни на маслината и това е всичко. Имате си страхотни и страховити яйца с паяци.
 



Коментари
1 коментар

qko222222 , ,

Публикувано на 22.01.2017

qkooo

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град