малък готвач

Начало | малък готвач | Свежа зеленчукова пица

Свежа зеленчукова пица

Аз детето | 2016-09-20

Свежа зеленчукова пица

Тази рецепта за вегетарианска пица е много хубава и всеки, дори и най-неопитният готвач може да я приготви по най-вкусния начин. Може да си хапвате от нея по всяко време на деня, защото е много лека. А още по-хубавото ще е, че родителите ви ще са много доволни, когато видят, че сами си приготвяте нещо за ядене със зеленчуци.

Необходими продукти:
1 готов замразен блат за пица
1 пакет крема сирене
1 чаена чаша заквасена сметана
кетчуп или лютеница
2 чаени чаши сурови и нарязани зеленчуци, като моркови, чушки, броколи, домати, царевица или каквито вие най-много обичате
съвсем малко олио
чубрица, малко сол и риган

Начин на приготвяне:
Първо оставете блата да се размрази. Това ще му отнеме около половин час. След като е готов вземете подходяща тава, капнете съвсем малко олио на дъното и поставете блата в нея. Помолете някои да ви помогне с печенето. Загрейте фурната на 200 градуса и сложете блата да се запече за около 5-10 минути.

Докато това става вземете дълбока купа и сложете в нея крема сиренето, сметаната и подправките. Разбъркайте ги хубаво. След като блатът се е позапекъл го извадете от фурната. Намажете го хубаво с кетчуп или лютеница. Отгоре сложете зеленцучите, а върху тях и сместа от крема сирене, сметана и подправки. Така гарнираната пица сложете за около още 20 минути във фурната.

Издавете вкусната, свежа зеленчукова пица. Тя ви очаква. Добър апетит!

Опитайте още:
Шоколадова пица
Домашна пица
Сос за пица
Вкусни филийки “Мини пици”



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град