Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Sony PlayStation 5 Pro ще бъде три пъти по-бърз от PS5 и ще бъде пуснат до края на годината

Sony PlayStation 5 Pro ще бъде три пъти по-бърз от PS5 и ще бъде пуснат до края на годината

Аз детето | 2024-03-19

Sony PlayStation 5 Pro ще бъде три пъти по-бърз от PS5 и ще бъде пуснат до края на годината

Sony работи върху конзолата за игри PlayStation 5 Pro, която ще има значително по-мощен графичен процесор – три пъти по-бърз от съществуващите модели PS5. Това съобщи YouTube каналът Moore’s Law is Dead, а Том Хендерсън от портала Insider Gaming го потвърди. Пускането на конзолата е планирано за края на 2024 година.

Скрийншот на техническите документи гласи, че теоретичната производителност на системата ще бъде 67 терафлопа (FP16) или 33,5 терафлопа при единична точност (FP32). В същото време съществуващата PS5 демонстрира производителност от 10,28 терафлопа, така че графичната подсистема на новия модел ще бъде три пъти по-бърза. Съобщава се, че увеличението на производителността на рендиране ще бъде 45%. PS5 Pro също обещава трикратно увеличение на производителността на проследяване на лъчи – до четири пъти в някои случаи.

Документите, за които се съобщава, че са публикувани на вътрешния портал на Sony, също споменават технологията PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR). Говорим за задвижвана от AI технология за мащабиране на изображения, подобна на Nvidia DLSS и AMD FSR. Това ще ви позволи да увеличите разделителната способност до 8K и да увеличите скоростта на проследяване на лъчи.

YouTube каналът Moore’s Law is Dead не винаги е бил надежден източник на информация, отбелязва The Verge, но информацията му е потвърдена от Insider Gaming. Служителите в студиата, притежавани от Sony, тестват комплекти за разработка на PS5 Pro от септември, а студия на трети страни получиха достъп до тях през януари. Новата конзола може да бъде пусната в продажба през ноември.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град