Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | PS Plus се прицелва в Xbox Game Pass с новите мартенски игри

PS Plus се прицелва в Xbox Game Pass с новите мартенски игри

Аз детето | 2024-03-15

PS Plus се прицелва в Xbox Game Pass с новите мартенски игри

Съобщението за нови игри, добавени към игровия каталог на PlayStation Plus през март, изглежда се прицелва в нейния конкурент – Xbox Game Pass. В зависимост от нивото на абонамент за PS Plus, играчите имат достъп до пълна библиотека от заглавия, които могат да изтеглят и играят, дори ако не ги притежават „правилно“. Всеки месец към библиотеката се добавят нови игри, които по същество предлагат повече предимства. Каталогът беше добавен, след като Sony преработи своята абонаментна услуга.

Както е публикувано в официалния акаунт на PlayStation в X, някои от новите игри, включени в гамата за март 2024 г., са NBA 2K24, Resident Evil 3 и Mystic Pillars: Remastered. Разбира се, това са само три игри. Публикацията в блога на PlayStation също разкрива, че Marvel’s Midnight Suns, LEGO DC Supervillains, Blood Bowl 3, Super Neptunia RPG, Dragon Ball Z: Kakarot и няколко класически игри си проправят път в каталога на PS Plus този месец. Забележителното допълнение обаче е Resident Evil 3 на Capcom, което изглежда провокира конкуренция с Xbox Game Pass.

Добавянето на Resident Evil 3 към абонаментната услуга на Sony изглежда е начин за увеличаване на нейната конкурентна стойност в лицето на Xbox Game Pass. Римейкът на класическата сървайвъл хорър игра на Capcom пристигна в услугата на Microsoft през февруари, а сега Sony също предлага играта в каталога за игри на PS Plus. Въпреки че не заявява намерението си, близостта на включването на заглавието в библиотеката до добавянето му към Game Pass е подозрителна, особено като се има предвид конкурентната история на двете компании.

Въпреки това в крайна сметка това прави PS Plus по-добра услуга за клиентите. Играта не само има огромна стойност поради своята популярност, но също така може ефективно да привлече повече играчи да се запознаят с услугата Game Catalog. Играчи, които видят римейка на класическо заглавие като това, може да бъдат подмамени да се регистрират и с него те могат да изпробват няколко други игри, налични в постоянно актуализираната библиотека на PS Plus.

Абонаментната услуга на Sony претърпя сериозно преустройство, но се превърна в по-добре структурирана услуга за играчи с различни видове финанси. Подозрителният ход, направен от Sony чрез добавяне на Resident Evil 3 към Game Catalog на PS Plus, може да предизвика повече конкуренция с Xbox Game Pass на Microsoft, но ако конкуренцията доведе до добавяне на по-добри игри към услугите, играчите от двете страни са тези, които приключват до победа.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град