зоокът

Начало | зоокът | 5 неща, които не трябва да правите на котката си, за да ви обича и да не разбиете сърцето ѝ

5 неща, които не трябва да правите на котката си, за да ви обича и да не разбиете сърцето ѝ

Аз детето | 2020-01-23

5 неща, които не трябва да правите на котката си, за да ви обича и да не разбиете сърцето ѝ

Котките определено не са домашен любимец за всеки, но в същото време са едни от най-предпочитаните. Със сигурност много от вас също имат от тези мъркащи приятели или пък поне ваши близки и познати имат. Всеки знае, че котките понякога може да имат собствено мнение по всеки въпрос и да са доста капризни и дори калпазани, но също така обичат стопаните си. Или поне тези стопани, които се отнасят добре към тях. Понякога това е доста трудно, особено когато направи някоя беля като да изяде любимото цвете у дома, да си свърши работата в любимите ви обувки или бог знае какво още... В тези случаи обаче не трябва да забравяте, че животните са животни, независимо за колко пухкави и умни ги смятаме. Често те не вършат тези неща, за да ви е зле на вас, а защото някакъв инстинкт им го подсказва. Така че ако искате вашата котка да ви обича и да ви слуша повече, ето кои са 5-те неща, които никога да не правите, защото те ще я обидят изключително много и буквално ще разбият сърцето на любимеца ви.

Викане

Котешките уши са изключително чувствителни към силни шумове, така че викането може лесно да ужаси котката ви повече, отколкото смятате. Това означава, че крещенето ви е много тежко за котките. Следователно, не го правете. Освен това ако крещите на домашния си любимец, той повечето пъти дори не осъзнава какво е направил, че да му крещите, (вече ви казахме – инстинкт) и просто ще ви намрази.

Игнориране на болката

Котките са майстори при прикриването на по-голямата част от дискомфорта си, така че няма да крещят от болка (като нас) или пък да вият като кучетата, но ще ви кажат по много фини начини, че са зле. Ако гледате настрани и не правите нищо, за да помогнете, когато котката ви многократно лиже едно и също място по тялото си или яростно чеше ушите си, може да доведе до влошени състояния и котката ви няма да прости, че се е опитала да покаже, че ѝ има нещо, а вие не сте помогнали. Затова полагайте усилия да следите благосъстоянието на котката си, въпреки че това е трудна работа. Обърнете внимание на малкото значи в поведението ѝ, за да осигурите помощ по най-добрия възможен начин.

Оставяне на тъмно

Да, факт е, че котките виждат отлично в тъмното, но това съвсем не означава, че го обичат! Така че ако излизате навън и знаете, че няма да се върнете преди да се стъмни, оставете поне лампата в едната стая или в коридора. Котката ви ще бъде благодарна. Все пак представете си какво би ви било ако ви оставят съвсем сами в тъмна сграда... няма да ви хареса... Е, на котките също не им харесва!

Котешката тоалетна е много мръсна

Винаги поддържайте нещата на котката си чисти. Не е едно от най-приятните задължения, но в крайна сметка всички обичаме да ни е чисто. Как би се почувствал, ако трябва да седиш на гадна тоалетна? Да, същото е и с вашата котка. Затова почиствайте тоалетната ѝ редовно, защото всеки има право да си върши работите... на хубаво място. А и както може би сте чували едни от най-чистите животни в света са котките.

Дразните котката си

Неща, като дърпане на опашката на котката ви, духане в лицето ѝ, разрошване на козината, докато тя се опитва да спи, яде или просто показва, че не ѝ харесва... не го правете никога. Хем я галите нежно и спи в скута ви, хем я дразните... Такова противоречиво поведение обърква и също депресира вашата котка, която иска да ви обича. Така че ако котката ви показва, че това, което правите не ѝ харесва – спрете. Не е готино!

Ако сте истински котколюбци прочетете също:
Пет неща за котките, които със сигурност не знаете
6 умни и дружелюбни породи котки подходящи за деца
Наистина ли котките мразят водатаКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град