игри за навън

Начало | игри за навън | 10 забавни игри с балони

10 забавни игри с балони

Аз детето | 2023-06-15

10 забавни игри с балони

Игрите с балони са евтин и забавен начин да се забавлявате с безкраен набор от игри и други дейности. И не говорим само да си го подхвърляте сами или с приятели, да го ритате във въздуха или да ги пукате. По-долу са 10 от най-добрите забавни игри с балони, за които сме убедени, че ще ви харесат.

Време е за пукане

Надуйте много балони, като напълните някои с лакомства като малки близалки, дрънкулки. След това извикайте приятели, за да спукате заедно балоните и да приберат своите изненади. Страхотна групова или парти дейност.

Балонени хора

Това е идеалната игра на закрито за дъждовни дни, която съчетава в себе си балони и творчество. Пригответе разнообразие от цветове на балони, някои маркери и стикери. Можете да украсите балоните си, като нарисувате лица, коси и други характеристики. Можете дори да изрежете малки хартиени крака и ръце, които да залепите. Съвет: залепете балона с лепяща лента за масата, за да го задържите на място, и дръжте резервни балони подръка за случайно спукване.

Защитете балона си

Страхотна дейност за по-големи групи от пет или повече приятели. Всеки трябва да има по един балон и връв с дължина приблизително метър. Надуйте балоните си, завържете ги за връвта и около глезена си. Целта е да защитите своя балон, докато се опитвате да спукате всички останали, като победителят е последният останал балон. Но все пак внимавайте, не бъдете груби, да не стане плачка, вместо играчка.

Състезания с балон

Игра на открито за двама или повече участници. Накарайте ги да започнат от стартовата линия, да поставят балон между коленете си и да се състезават до финалната линия, без да изпускат или спукат балона си. Ако имате голяма група и ограничено място, състезанията могат да се провеждат като щафети.

Подай балона

Ако се съберете поне десет деца, разделете се на равни групи и застанете в успоредни линии, всяко дете на разстояние около половин метър едно от друго. Дайте на крайния човек надут балон. След като извикате начало, отборите трябва да прекарат балона под краката и след това над главата на следващия човек, докато стигне до първия човек в редицата. Първият отбор, който държи балона си в предната част на редицата, е победител!

Продължавай да се движиш

Класическа игра с балон, идеална за закрито с едно или повече деца. Целта е просто да задържите балона във въздуха и да не го оставяте да докосне земята. Уверете се, че имате достатъчно пространство, без чупливи предмети и опасности от спъване. Това също е страхотно време за игра на силна, забавна парти музика.

Състезание с балон и лъжица

Страхотна игра за две или повече деца и идеална за открито, тази игра прилича много на традиционното състезание с яйца и лъжици, но вместо това се използват големи дървени лъжици и балони. Децата трябва да балансират балона си върху лъжицата си и първи да стигнат до финалната линия, но ако той падне на земята или се спука, те трябва да се върнат в началото и да опитат отново.

Тенис с балон

Използвайки хартиени чинии, създайте тенис ракети. Освободете голямо пространство, без опасности от спъване или счупвания. Надуйте балон и играйте тенис на закрито, като удряте балона напред-назад с ракетите. Това е страхотна игра, когато имате много деца, не е състезателна и е просто много забавна!

Балонена сила

Добавете малко наука към играта с балон, като се запознаете с някои основни двигателни дейности. Чудесно за самостоятелна игра и обучение на малки деца за причина и следствие. Вземете лека топка като топка за пинг-понг или подобна лека търкаляща се играчка. Поставете я върху гладка плоска повърхност, надуйте балона, след това изпуснете въздуха, като го използвате, за да задвижите топката или играчката. Може дори да искате да имате състезания, използвайки въздух от балон, за да задвижите играчката през финалната линия.

Рисуване с балони

За малко разхвърляно, сензорно забавление вземете бои и няколко листа хартия. Надуйте частично няколко балона и ги използвайте, за да създадете картина, като потапяте балоните в боята, за да правите кръгли форми в различни цветове върху хартията. А може и по-сложни картини, много е яко!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град