игри за навън

Начало | игри за навън | 7 забавни великденски игри за цялото семейство и приятели

7 забавни великденски игри за цялото семейство и приятели

Аз детето | 2023-03-28

7 забавни великденски игри за цялото семейство и приятели

Знаем, че у нас великденските игри не са на такава почит и не са особена традиция както в други държави, но това не значи тази година да не опитате. Все пак щом още сега започнахме с боите и козунаците по магазините, защо да не си създадем и още малко празнично настроение. Смятаме, че е крайно време всички да се забавляват и споделяме нашите осем любими игри, за да помогнем на всички да се насладят на този Великден!

Подскачащо състезание с яйца

Великденското забавление е само един скок, прескачане и скок на разстояние с тази игра! Започнете, като разделите всички на двойки. Всяка двойка играчи получава две големи изрязани от картон великденски яйца. Ще бъде супер забавно и да ги украсите и нарисувате преди играта, като за всеки ще трябва по едно яйце. След това всички се наредете в една линия и пред всеки трябва да има по едно яйце на достатъчно голямо разстояние. Всеки трябва да започне да подскача на един крак до своето яйце. Първият отбор, който завърши, печели!

Сравнете яйцата

Тази игра тества сетивните умения. Започнете, като съберете четен брой пластмасови яйца. Разделете яйцата на двойки и напълнете всяка двойка с различни малки предмети. Напълнете например един чифт с желирани бонбони, а друг с монети. Като разбира се участниците не трябва да гледат с какво се пълнят яйцата. Сложете всички яйца заедно на едно място, като ги разбъркате и след това всеки трябва да разклати яйцата и да се опита да постави двете яйца със съвпадащи неща в тях заедно. Който има най-много правилни съвпадения, печели награда!

Уловете яйцето

Пригответе се за малко приятелско състезание с тази забавна игра. Разделете всичките си играчи на два отбора. За тази игра ще ви трябват осем яйца, по четири в два различни цвята. Накарайте всеки отбор да избере цвят и след това да подреди яйцата си в своя край на полето. Всеки отбор трябва да се опита да улови яйцата на другия отбор и да ги пренесе на своята страна на полето, без да бъде маркиран от член на противниковия отбор. Ако играч е маркиран от опонент, той е вън от играта. За да спечели, отборът трябва успешно да улови всички яйца на другия отбор или трябва да има последния оцелял човек.

Великденско търсене на съкровища

Напълнете великденска кошница с лакомства. Скрийте кошницата някъде и след това напълнете пластмасови яйца с улики, които ще помогнат на играчите да намерят съкровището. Първият, който стигне до кошницата, печели съкровището!

Станция за декориране на великденски яйца

Какъв Великденски празник би бил пълен без шарени яйца и бонбони? Станция за декориране на яйца както с твърдо сварени, така и с пластмасови яйца е идеалният начин да разгърнете своята креативност. Насърчете всички художници в семейството да бъдат изобретателни, като им предоставите разнообразие от арт инструменти като бои, четки, лепило, блясък и традиционни комплекти за боядисване на яйца. Възрастните могат да се забавляват, като помагат на децата да правят специални модели. Добавете малко приятелско състезание, като проведете гласуване за най-добрия дизайн!

Лисицата и яйцата

Можете ли да надхитрите великденските ентусиасти в семейството и сред приятелите си? Тази игра е идеалният начин да разберете! Един играч е лисицата, а другите са великденски яйца. Преди да започне играта, всяко яйце решава какъв цвят ще бъде и пази избора на цвят в тайна от лисицата. След това яйцата са изправени пред лисицата, която отгатва цветовете едно по едно. Ако лисицата познае цвета на играч, този играч трябва да измине зададен маршрут, преди да се присъедини отново към другите яйца в „кошницата“. Уловката? Лисицата гони яйцето, докато успее да се върне при другите. Ако яйцето се върне в кошницата, той или тя избира нов цвят и играта продължава. Ако лисицата маркира яйцето, преди той или тя да се върне в кошницата, този играч става новата лисица.

Състезание по търкаляне на великденски яйца

Започнете с дузина (или повече) пластмасови яйца, по едно за всеки състезател. Маркирайте права състезателна писта с множество ленти. Всеки играч започва, като поставя яйцето си на стартовата линия в своята лента. Точно както в популярната традиция на Белия дом, след това всеки играч използва дървена лъжица, за да търкулне яйцето по алеята и през финалната линия. Първият, който пресече финалната линия, печели!

Не се страхувайте да бъдете креативни с вашите дейности и забавления този Великден. Всеки може да се забавлява с тези игри, превръщайки празника в още по-незабравим! А можете да опитате игрите и още сега за повече настроение.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град