игри за навън

Начало | игри за навън | Забавен начин на рисуване: направете си цветни водни бомби

Забавен начин на рисуване: направете си цветни водни бомби

Аз детето | 2023-07-20

Забавен начин на рисуване: направете си цветни водни бомби

Какво ще кажете да заредите водните бомби, да ги напълните с вода и боя и... Не, няма да целим по хората или приятелчетата си – това би било ужасно, но можете да рисувате с тях. Навън, на огромен картон ще е супер забавно и дори и тези от вас, които не са чак толкова добри в рисуването ще направят истински шедьоври. Вода, балони и малко цапаница – кое дете не харесва това...

За да се забавлявате по този начин ще ви трябват обикновени балони или направо водни от магазин за играчки. Бои за лице или водни или просто такива, които са водоразтворими, вода, огромен картон и таблетки аспирин. Но как да комбинирате всичко това в невероятна игра и картина? Четете и ще разберете!

Сипете боя от избрания цвят в балона, така че да покрие дъното, добавете вътре и половин таблетка разтворим аспирин, както и няколко капки вода. Завържете добре, така направете с колкото цветове искате. После се пригответе за голямото цапане. Извадете големия картон, поставете го задължително някъде навън и разклатете всяка бомба леко. После поставете върху картона, отдалечете се и гледайте как ще избухне в цветове и ще нашари всичко. Невероятно е, нали?

Е, понякога може и да се случат засечки. Ако бомбата не избухне сама, просто я хвърлете със сила върху картона. И така става чудно и забавно изкуство!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град