игри в дома

Начало | игри в дома | Състезанията с колички стават още по-хубави ако добавите балони

Състезанията с колички стават още по-хубави ако добавите балони

Аз детето | 2021-03-18

Състезанията с колички стават още по-хубави ако добавите балони

Балоните – кое дете не ги обича, те са цветни, големи и летят високо във въздуха или пък падат отвисоко, зависи какъв балон имате, с какво е пълен и откога го имате. Какъвто и да е случаят, балонът си остава супер. Да не говорим колко неща можете да правите с него. Весели и хубави неща! Да си го подхвърляте, сам или с приятел, да си направите излитаща ракета! Да, наистина можете – ето тук ще видите как. Да правите фокуси, дори да си приготвите готини шоколадови купички. Да не говорим пък колко весели състезания с балон можете да си измислите и сами. Само ви трябва един балон и въображение, което не се съмняваме, че имате в изобилие. Като казахме състезания, нашето въображение също ни подсказа една интересна игра. Тя е повече като за момчета, макар че ако пък има сред вас момичета, които обичат колите – то важното е да се забавлявате с това, което ви харесва.

Идеята ни е съвсем простичка – състезание с малки колички задвижвани от балон. Досещате се, че за всеки желаещ да участва ще трябва по една количка и ненадут балон. Също и пастел и малко блокче от лего, както и парче тиксо. Състезанието е бързо и просто, но точно това му е забавното. Признаваме си – по едно време така ни хареса, че се чувствахме като на някое състезание на Маккуин Светкавицата и се надяваме и на вас да ви е така забавно.

Трябва просто да направите следното: с помощта на тиксо закрепвате блокчето от лего за тавана на колата. След това надувате балона, колкото можете и в отвора пъхате един пастел. Естествено не трябва да изпуска въздух, следователно не трябва да е много тънък. Ако имате нови пастели или такъв цвят с който не рисувате често ще е идеално. Разбира се не е нужно да са точно пастели: молив или химикалка също биха свършили работа. С помощта на още малко тиксо закрепвате балона заедно с пастела за блокчето от лего и сте готови за състезанието. По-бързо се прави, отколкото се обяснява, отнема само минутка.

Накрая застанете на старта и при сигнал махате тиксото и пастела от балона. Колата направо ще полети или по-скоро ще се телепортира, но коя ще стигне първа до определеното от вас място зависи от нея и балона. Най-хубавото на всичко е, че дори и да нямате точно в момента с кого да се състезавате да изстрелвате количката пак си е забавно!

Това е, сега ви остава да опитате. Ще ви издадем и една малка тайна: когато балонът изпуска въздух и количката се движи, звучи като пръцкане... Сещате се – смешно е! ;-)Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град